Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas får det han ber om fra kulturministeren. Foto: Birigt Dannenberg
Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas får det han ber om fra kulturministeren. Foto: Birigt Dannenberg

Så mye mer må du betale til NRK

Kringkastingssjefen er fornøyd med Kulturdepartementets forslag.

Kulturdepartementet foreslår å øke NRK-lisensen til 2.580 kroner, inkludert moms, neste år. Det betyr at lisensbetalerne må betale 103 kroner mer til statskringkasteren fra 1. januar, noe som er en økning på 4,1 prosent.

Det er i tråd med hva NRK på forhånd bad om.

– Det er vi fornøyd med. Det er et nøkternt anslag som reflekterer det vi argumenterte med i lisensbrevet tidligere i år, sier kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas.

Kulturdepartementet argumenterer for økningen med pris- og lønnsvekst. I tillegg skriver departementet at lisensen neste år skal dekke kostnader til sportsrettigheter knyttet til neste års OL i London, videreutbygging av det digitale radionettet (DAB), teknsike oppgraderinger som gjør det mulig å sende i HD fra NRKs 12 distriktskontorer, samt avsetninger til ny AFP pensjonsordning.

– Vi møter pensjonsutgifter på 100 millioner kroner neste år. Vi begynner også første fase av utbyggingen for å sende i HD fra distriktskontorene, sier Bjerkaas.

Departementet understreker at NRK selv legger opp til ytterligere effektivisering og innsparing neste år.

Det er Stortinget som formelt sett årlig vedtar hvilket nivå kringkastingsavgiften skal være på, men kulturdepartementet fremmer  forslag til neste års NRK-lisens samtidig som statsbudsjettet legges fram.

Ettersom regjeringspartiene har flertall i Stortinget er det all grunn til å tro at forslaget blir vedtatt.

Powered by Labrador CMS