Foto: Birgit Dannenberg.
Foto: Birgit Dannenberg.

Pressestøtten på stedet hvil

Mens regjeringen avventer mediestøtteutvalget.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den samlede posten pressestøtte er opp 3,1 prosent i regjeringens forslag til statsbudsjett. Posten er økt fra 311,3 millioner kroner i saldert budsjett for i fjor, til like under 321 millioner kroner i år.

Av disse er 281 millioner kroner merket av til produksjonsstøtte til avisene. 13,5 millioner kroner skal til etterutdanning og forskning som blant annet IJ og Rådet for anvendt medieforskning.

Samiske aviser får like under en million kroner i økning i regjeringens forslag til støtte på 23 millioner kroner.

Verken distribusjonsstøtten til avisene i Finnmark eller minoritetsspråklige aviser får nevneverdig endringer i støtten.

Ønsket mer

Leder i Norsk Journalistlag og medlem i Mediestøtteutvalget, Elin Floberghagen, sier til Journalisten at hun opplever forslaget til pressestøtte som status quo og et hvileskjær før utvalget leverer sin innstilling før årsskiftet. Hun opplever de små justeringene i budsjettforslaget som lite overraskende.

– Det knyttes heller større forventning til kommende budsjett enn til dette.

Floberghagen sier hun gjerne skulle sett økt støtte til avisene og til etter- og videreutdanningen.

Som forventet

På arbeidsgiversiden opplever også fagsjef for næringspolitikk Bjørn Wisted i Mediebedriftenes Landsforening opplever tallene som forventet. At regjeringen velger kun å justere støtten i forhold til konsumprisindeksen mens de avventer støtteutvalget, overrasker like lite i MBL som i NJ.

Wisted sier han likevel skulle ønske arbeidet med mediestøtten gikk kjappere, for han tror at innstillingen fra utvalget neppe vil påvirke statsbudsjettet før i 2013.

– Det oppleves som problem at det tar så lang tid, samtidig som utviklingen i bransjen går så veldig fort.

Powered by Labrador CMS