Mediepolitisk talsmann Trond Helleland i Høyre vil ikke legge slaget om produskjonstilskudd bak seg. Foto: Kathrine Geard.
Mediepolitisk talsmann Trond Helleland i Høyre vil ikke legge slaget om produskjonstilskudd bak seg. Foto: Kathrine Geard.

Kan bli støtte=omkamp

Stortingsflertallet påvirket regjeringspartienes ønske om pressestøttekutt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fredag formiddag ble det kjent at den borgerlige regjerings støttepartier Venstre og KrF fikk Høyre og Frp til å gå tilbake på alle sine kuttforslag fra i begynnelsen av oktober.

LES OGSÅ: Regjeringen går nullmoms

Regjeringen foreslo å notifisere åtte prosent lavmoms på både papir og digitalt mens støttepartiene ønsket å notifisere prinsippet om nullmoms. Nå er det klart at regjeringen på vegne av staten vil notifisere både nullmoms og åtte prosent lavmoms.

- Vi dobbeltnotifiserer, men vi venter på resultatet fra ESA. Vi har ikke tatt stilling ennå, sier mediepolitiske talsmann Trond Helleland i Høyre til Journalisten etter at budsjettforliket ble kunngjort.

Videre foreslo regjeringen å redusere pressestøtten med 50 millioner kroner fra dagens 308 millioner . Også dette ble endret og nivået fra årets tildeling opprettholdes.

- KrF og Venstre har krevd reversering, og vi vet at flertallet på Stortinget vil opprettholde pressestøtten. Det må vi akseptere. Men kutt i pressestøtten var noe av det vi ville gjøre. Det er en del av regjeringens plattform, sier Helleland.

- Betyr det omkamp neste år?

- Budsjettarbeidet for 2016 har vi ikke begynt på ennå. Vi står fast på plattformen vår, men hvordan vi danderer det i budsjettet neste år får vi komme tilbake til, sier høyrepolitikeren.

Venstres nestleder og mediepolitiske talsmann Terje Breivik sa tidligere på dagen at han håper regjeringen nå legger bak seg forslaget om kutt i produksjonsstøtten.

- Jeg håper regjeringen nå forstår at vi ikke kan fortsette å ta ett steg fram og to tilbake hver år.

 

Powered by Labrador CMS