Statsløs journalist frykter utvisning

Den palestinske journalisten Ashraf Al-Khadra håper Utlendingsnemnda omgjør avslaget om asyl, så han ikke blir sendt til Syria, skriver Aftenposten.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I tre og et halvt år har den statsløse palestineren bodd i Norge. To ganger har Ashraf Al-Khadra fått avslag på sin søknad om asyl i Norge, og nå skal Utlendingsnemnda avgjøre saken hans.

- Jeg håper inderlig norske myndigheter forstår at jeg ikke har noen muligheter i Syria, sier Ashraf Al-Khadra, som håper på en fremtid i Norge.

Al-Khadra arbeider som journalist for Middle East Broadcasting som sender fra London via satellitt. Nå trår journalistorganisasjoner til for at han skal få bli i Norge. Ifølge Journalister uten grenser er det fare for Al-Khadras liv, dersom han sendes tilbake til Syria.

Journalisten er statsløs, født i Saudi-Arabia av palestinske foreldre. I Syria tok han utdanning og arbeidet som journalist. Å arbeide om journalist i Syria ble uutholdelig, mener Al-Khadra, som deretter dro til Norge. Som journalist her har han blant annet intervjuet Yassir Arafat, Shimon Peres og Bill Clinton.

- Hvordan skal norske myndigheter kunne arbeide for at pressefriheten skal gjelde for norske korrespondenter, når de utviser utenlandske mediers representanter i Norge? sier leder av Foreign Press Association, Bjørn Lindahl.

Verken Amnesty International eller FNs høykommissær for flyktninger anbefaler at flyktninger sendes tilbake til Syria.



Powered by Labrador CMS