Schibsted vil legge ned Stavanger-trykkeriet

Tredje Schibsted-trykkeri som avvikles siden 2014. Kun to igjen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Styret i Schibsted Trykk AS innstiller på at Schibsted Trykk Stavanger på Forus utenfor Stavanger legges ned fra i høst. Det betyr 38 tapte arbeidsplasser i oljehovedstaden.

En endelig beslutning tas på et styremøte i Schibsted Norge før sommeren, skriver Medier 24. Det bekrefter Harald Jacobsen, konserndirektør i Schibsted og styreleder i Schibsted Trykk AS.

Styreinnstilling

– Styret i Schibsted Trykk har innstilt på dette. Den endelige beslutningen vil bli tatt på styremøtet i Schibsted Norge AS 28. juni, sier Jacobsen.

Dersom nedleggelsen av Schibsted Trykk Stavanger blir en realitet, vil etter alt å dømme noen av de ansatte bli tilbudt jobb ved et av konsernets andre trykkerier, skriver Medier 24.

En nedleggelse vil også få konsekvenser for trykketiden for en rekke aviser, ikke minst Stavanger Aftenblad.

Gradvis nedbygging

Vedtaket kommer bare et drøyt år etter at Schibsteds trykkeri i Kristiansand ble lagt ned. Trykkingen av blant annet Fædrelandsvennen, Lister og Lindesnes Avis ble flyttet til Stavanger ved årsskiftet 2014-15.

I september 2015 vedtok Schibsted å legge ned et av sine to trykkerier i Bergen med virkning fra 1. januar 2016.

Les også: Legger ned Schibsted Trykk Flesland

Etter nedleggelsen av Flesland-trykkeriet satt Schibsted Trykk igjen med virksomheter tre steder: Schibsted Trykk Oslo, Schibsted Trykk Stavanger og Schibsted Trykk Bergen.

Solgte Oslo-trykkeriet

I 2010 ble selve trykkeriet og eiendommen til Schibsted Trykk i Nydalen i Oslo solgt til et eiendomssyndikat ledet av meglerselskapet Pareto. Prisen var 760 millioner kroner og ga Schibsted en bokført gevinst på 400 millioner kroner. Schibsted har en leiekontrakt med de nye eierne på ti år med opsjon på tre ganger fem år.

Schibsted trykker aviser også ved trykkeriene til Polaris Media i Ålesund, Trondheim og Harstad, samt ved Agderpostens trykkeri i Arendal.

Powered by Labrador CMS