Stein Gauslaa. Foto: Birgit Dannenberg
Stein Gauslaa. Foto: Birgit Dannenberg

Ble felt, fulgte ikke opp

En artikkel Agderposten ble felt for i 2006, ligger ute som om den var god fisk.

Publisert Sist oppdatert

I mars 2006 ble Agderposten felt for artikkelen «Forvirring om bil i journalists hage». Artikkelen forteller at en bil som kunne være eid av en bedragerisiktet, sto parkert i hagen til journalist Janicke Yttervik. Journalisten, som kjenner den da siktede gjennom sin venninne, klaget saken inn for PFU fordi hun mente det var feil at hun ble navngitt i saken.

Da PFU tok klagen opp til behandling ga de Yttervik medhold på nettopp dette, det var ikke relevant for saken å navngi henne, eller å fortelle hva hennes yrke er.

Merket

Tre og et halvt år senere er artikkelen fortsatt å finne på Agderpostens nettsider, nøyaktig slik den var da den ble publisert.

– Den skulle vært merket med logoen til PFU tidlig i artikkelen, med en forklaring om kjennelsen, og så skal det lenkes til selve kjennelsen, sier generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund.

Han forteller at han ikke reagerer spesielt på at Ytterviks navn fortsatt figurerer i artikkelen da saken ble behandlet i PFU uten anonymitet. Dermed er kjennelsen tilgjengelig i PFU-basen.

Ukjent

At artikkelen ligger uendret på nett tre og et halvt år etter kjennelsen kommer overraskende på avtroppende ansvarlig redaktør Stein Gauslaa i Agderposten.

– Dette var jeg ikke klar over i det hele tatt. Det skal vi ta tak i med en gang, sier han.

Heller ikke Janicke Yttervik som til daglig arbeider i Grimstad Adressetidende, var klar over at artikkelen fortsatt lå på nett uten noen endringer etter kjennelsen.

– Jeg synes det er merkelig, men jeg tenker at det må jo være en glipp fra deres side. Det er jo en gammel sak nå, sier Yttervik.

Powered by Labrador CMS