Hellkonferansen:

Foto: Andrea Gjestvang

– Mange setter fingeren på noe vi ikke har tenkt på før

HELL (Journalisten): Hellkonferansen samler trønderske pressefolk denne helga, til påfyll, inspirasjon og fest. Vi snakket med fem av dem.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Hellkonferansen er i gang for fullt, til tross for at det lenge var uklart om det ble konferanse i år i det hele tatt. Journalisten har spurt fem av de rundt 180 deltakerne om hvorfor de er på Hellkonferansen 2018. 


1) Hvorfor er du på Hellkonferansen? 

2) Hvilket faglig utbytte håper du å få ut av festivalen?

3) Hva tror du blir høydepunktet?

 

Line Pevik, prosjektleder Adresseavisen/Trd.by på Hellkonferansen. Foto: Andrea Gjestvang

 

Line Pevik, prosjektleder, Adresseavisen / Trd.by

1) Jeg var ferdig med journalistikkutdanninga i juni, så er ganske fersk som journalist. Derfor håper jeg både å knytte kontakter og lære mye. Det er jo en sosial, artig greie, som er viktig å støtte opp om. 

2) Jeg håper å bli inspirert av andres arbeid, og kanskje få ideer til saker som vi kan trekke inn i vårt nedslagsfelt.

3) Å høre om hvordan det er å jobbe i Mexicos narkokrig tror jeg blir veldig spennende. Det er jo noe helt annet enn det jeg dekker til vanlig, likevel tror jeg det å høre om andres arbeidshverdag kan sette i gang tankeprosesser man kan ta med seg videre. 

 

Stein Nervik, Journalist i Namdalsavisa på Hellkonferansen 2018. Foto: Andrea Gjestvang

Stein Nervik, journalist, Namdalsavisa 

1) Jeg jobber alene på lokalkontoret i Grong, så det er ikke alltid like kollegialt. Da er det fint å komme hit, både for faglig påfyll og å treffe folk. 

2) Å komme hjem med et par ideer til saker, eller få «et spark i ræva» for hva vi kan finne på det neste året. Jeg kommer med et åpent sinn og ser fram til å bli overraska underveis. 

3) Det er rett og slett å møte folk! 

 

Nareas Sae-Khow, journalist i NRK Trøndelag på Hellkonferansen. Foto: Andrea Gjestvang

Nareas Sae-Khow, journalist, NRK Trøndelag 

1) Det er jo tradisjon, man «må bare» dra på Hellkonferansen. Jeg har vært her mer eller mindre hvert år siden 2007, med få unntak. Det er gøy å treffe andre pressefolk, andre enn dem man treffer hver dag i gangene på NRK. 

2) Det er alltid inspirerende å høre på andre, kanskje spesielt dem som jobber ute i verden. Det kan føles som at vi her hjemme jobber med noe helt annet, men uansett hvordan man vrir og vender på det, handler det jo om mennesker. 

3) Festen! Jeg kan ikke lyve om det. 

 

Sigrid Gjellan, regionredaktør for NRK Trøndelang på Hellkonferansen 2018. Foto: Andrea Gjestvang

Sigrid Gjellan, regionredagktør, NRK Trøndelag, Møre og Romsdal og Hedmar og Oppland

1) Det er alltid interessant å være her og se hva som rører seg. I tillegg er det flere fra NRK som skal holde foredrag og sitte i paneldebatt, så man må jo få med seg det. 

2) Fotojournalistikkrunden på fredagene pleier å være veldig bra – både interessant og underholdende på samme tid. Journalistikken i dag er ganske fragmentert, så det er spennende å høre om hvordan folk har jobbet med de store, journalistiske prosjektene.  

3) Sosialiseringa pleier å være høydepunktet. 

 

Alexander Killingberg, redaktør i Fosnafolket på Hellkonferansen 2018. Foto: Andrea Gjestvang

Alexander Killingberg, redaktør, Fosna-Folket

1) Jeg kommer alltid veldig inspirert fra Hellkonferansen. Det er nyttig med faglig påfyll og å treffe gamle kollegaer. 

2) Det å få en boost til å tenke hva vi bør satse på framover. Det er mange her som setter fingeren på noe vi andre ikke har tenkt på før. Vi blir inspirerte til å gjøre jobben vår enda bedre. 

3) Vi håper jo selvsagt å vinne en pris! Ellers syns jeg det har vært to høydepunkter allerede på fredagens program, med Torry Pedersen og Washington Post-fotograf Michael Robinson Chavez. 

Powered by Labrador CMS