I 21 år har Bjørn Segrov jobbet for DN. I sommer måtte han gå av med pensjon, men på mandag begynner han som vikar i Finansavisen. Foto: Mona Pedersen, Dagens Næringsliv.
I 21 år har Bjørn Segrov jobbet for DN. I sommer måtte han gå av med pensjon, men på mandag begynner han som vikar i Finansavisen. Foto: Mona Pedersen, Dagens Næringsliv.

Bjørn Segrov for gammel for Dagens Næringsliv, går til Finansavisen

Gleder seg til å jage nyheter for tidligere konkurrent.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dagens Næringsliv (DN) har gjennom forsommeren vært gjennom en ny sluttpakkerunde. Mediehuset må spare 45 millioner kroner og i alt 15 journaliststillinger ble varslet kuttet i begynnelsen av juni. Blant de 15 som søkte sluttavtaler var 12 kvinner.

Bjørn Segrovs navn var blant dem som skulle forlate DN. Han gikk ifølge meldingen av med ordinær pensjon i en alder av 67 år. DN ga da uttrykk for at han var for gammel til å fortsette. Beskjeden var at de som fylte 67 år før 1. juli i år ikke kunne fortsette og dermed utsatte aldersgrensebestemmelsene i arbeidsmiljøloven fra 1. juli i fjor til 1. juli i år. 

Måtte ut

– Jeg fikk klar beskjed om at det ikke var noen muligheter for å fortsette i DN ut over fylte 67 år. Og at jeg fylte i juni, skriver Segrov i en tekstmelding.

Riktignok har DNs eierselskap NHST Media Group endret på dette i ettertid. 14. juli sendte konsernets HR-direktør Synøve Lund ut en melding om at fra og med 1. juli i år ble øvre aldersgrense i konsernet satt til 70 år.

Segrov derimot ønsket å jobbe en stund til og fortsette å jage nyhetene. Det ligger det nå til rette for fra og med førstkommende mandag. Da begynner han som vikar i ett år i Finansavisen.

– Jeg gleder meg til å begynne sammen med flinke kolleger der, blant annet i jakten på nyheter fra shippingbransjen, forteller Segrov.

Veteranen har vært i DN i 21 år. I løpet av den tiden var han med på å starte konsernets internasjonale shippingavis Trade Winds. Før det har han vært journalist og redaktør i flere medier, deriblant Sandefjords Blad, Tønsbergs Blad og Økonomisk Rapport.

Ikke opptatt av alder

Finansavisens redaktør Steinar Grini forteller at Segrov går inn i et vikariat for en ansatt som er ute i permisjon.

– Vi er opptatt av hva folk leverer, ikke hvor gamle de er. Vi har veldig tro på ham og tror han passer bedre her enn i DN. Han vil passe veldig godt inn og vi er veldig glad for å få på plass dette.

Finansavisen har det siste året ansatte tre nye i redaksjonen. Grini har ingen formening om at tilsvarende vil skje med Segrov. Han skal arbeide på stoff-feltet han er god på.

Powered by Labrador CMS