I 21 år har Bjørn Segrov jobbet for DN. I sommer måtte han gå av med pensjon, men på mandag begynner han som vikar i Finansavisen. Foto: Mona Pedersen, Dagens Næringsliv.
I 21 år har Bjørn Segrov jobbet for DN. I sommer måtte han gå av med pensjon, men på mandag begynner han som vikar i Finansavisen. Foto: Mona Pedersen, Dagens Næringsliv.

Bjørn Segrov for gammel for Dagens Næringsliv, går til Finansavisen

Gleder seg til å jage nyheter for tidligere konkurrent.

Publisert Sist oppdatert

Dagens Næringsliv (DN) har gjennom forsommeren vært gjennom en ny sluttpakkerunde. Mediehuset må spare 45 millioner kroner og i alt 15 journaliststillinger ble varslet kuttet i begynnelsen av juni. Blant de 15 som søkte sluttavtaler var 12 kvinner.

Bjørn Segrovs navn var blant dem som skulle forlate DN. Han gikk ifølge meldingen av med ordinær pensjon i en alder av 67 år. DN ga da uttrykk for at han var for gammel til å fortsette. Beskjeden var at de som fylte 67 år før 1. juli i år ikke kunne fortsette og dermed utsatte aldersgrensebestemmelsene i arbeidsmiljøloven fra 1. juli i fjor til 1. juli i år. 

Måtte ut

– Jeg fikk klar beskjed om at det ikke var noen muligheter for å fortsette i DN ut over fylte 67 år. Og at jeg fylte i juni, skriver Segrov i en tekstmelding.

Riktignok har DNs eierselskap NHST Media Group endret på dette i ettertid. 14. juli sendte konsernets HR-direktør Synøve Lund ut en melding om at fra og med 1. juli i år ble øvre aldersgrense i konsernet satt til 70 år.

Segrov derimot ønsket å jobbe en stund til og fortsette å jage nyhetene. Det ligger det nå til rette for fra og med førstkommende mandag. Da begynner han som vikar i ett år i Finansavisen.

– Jeg gleder meg til å begynne sammen med flinke kolleger der, blant annet i jakten på nyheter fra shippingbransjen, forteller Segrov.

Veteranen har vært i DN i 21 år. I løpet av den tiden var han med på å starte konsernets internasjonale shippingavis Trade Winds. Før det har han vært journalist og redaktør i flere medier, deriblant Sandefjords Blad, Tønsbergs Blad og Økonomisk Rapport.

Ikke opptatt av alder

Finansavisens redaktør Steinar Grini forteller at Segrov går inn i et vikariat for en ansatt som er ute i permisjon.

– Vi er opptatt av hva folk leverer, ikke hvor gamle de er. Vi har veldig tro på ham og tror han passer bedre her enn i DN. Han vil passe veldig godt inn og vi er veldig glad for å få på plass dette.

Finansavisen har det siste året ansatte tre nye i redaksjonen. Grini har ingen formening om at tilsvarende vil skje med Segrov. Han skal arbeide på stoff-feltet han er god på.