Steinar Hansson er død

Steinar Hansson døde i natt, 57 år gammel. Han hadde en lang karriere som journalist, redaktør og forlagsmann.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I august i fjor fikk Hansson det første varsel om at alt ikke var som det skulle. Han gikk imidlertid gjennom behandling og legene var optimistiske. Men det skulle ikke vare, og i vår ble det tydelig at kreftsykdommen ikke var til å stanse.

Steinar Hansson hadde en lang karriere bak seg som journalist, redaktør og forlagsmann. Fra 1995 til 2001 var han ansvarlig redaktør for Dagsavisen (tidligere Arbeiderbladet), en vanskelig og utfordrende periode for avisen både økonomisk og organisatorisk. Under Hanssons ledelse skjedde det store forandringer. Han var arkitekten bak omleggingen til en moderne, uavhengig avis. Arbeiderbladet endret navn og form, avisen startet med søndagsavis, gikk ut av A-pressesamarbeidet, ble egen stiftelse og han flyttet avisen tilbake til Oslo sentrum etter en lite vellykket tilværelse på Hasle.

Hansson var tidligere kulturredaktør i Dagbladet (1991-94) og politisk journalist samme sted. Før han kom til Dagbladet var han en periode også kulturredaktør i Arbeiderbladet som han senere kom tilbake til. Han jobbet som forlagsredaktør i Cappelen (1983-87) og før det han var han journalist og ansvarlig redaktør i Ny Tid. Hansson hadde også en kort periode før det jobb som pressesekretær i SV.

Steinar Hansson var født i Asker og kom fra en gartnerfamilie med svenske aner, som navnet tyder på. Han var utdannet i historie, idéhistorie og spansk. I gymnastiden var han utvekslingsstudent i USA (AFS-programmet).

I 2002 ble han leder for planleggingen av Ibsen-året 2006. Komiteen har opprettet et sekretariat for Ibsen-året 2006 knyttet til Senter for Ibsen-studier ved Universitetet i Oslo.

Hansson har skrevet flere bøker. I 1999 fikk han Den store journalistprisen.

Powered by Labrador CMS