Amedias nye lokaler i Akersgata 34/36. Foto: Glenn Slydal Johansen
Amedias nye lokaler i Akersgata 34/36. Foto: Glenn Slydal Johansen

Amedia for små for eget hus

Mandag flyttet Amedia inn i nyrenoverte Akersgata 34/36. Men de klarer ikke lenger å fylle huset alene, slik planen var for to år siden.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det var en stolt konsernsjef Are Stokstad som på kvartalspresentasjonen i begynnelsen av november framhevet at innflytting i Amedias delvis nyrenoverte og delvis nyoppførte bygg i Akersgata var nær forestående. De siste årene har mediekonsernet flyttet flere ganger og vært spredt på flere steder i Oslo.

Denne uken flyttet Amedia inntil videre for siste gang. Konsernsjefen stod selv og ønsket de ansatte velkommen da de kom på jobb mandag.

Endret virksomhet

Det som ikke er like tydelig kommunisert, er at det åtte etasjer høye bygget som konsernet hadde intensjon om å fylle da første kontrakt med Entra ble inngått for to år siden, allerede er for stort for konsernet. Da kontrakten ble inngått var planen at rundt 400 ansatte skulle arbeide i de nye lokalene. Mandag var det 196 som flyttet inn.

– Det er riktig at organisasjonen ser annerledes ut nå med tanke på antallet. Underveis i denne prosessen har vi tilpasset oss de endringene som har funnet sted, sier Amedias konserndirektør for samfunnskontakt, Stig Finslo.

Han viser til at mediehuset Tek er solgt og at Lokalavisene Oslo er nedlagt, og at det derfor er naturlig at de ikke ble med på flyttelasset.

Finslo sier at kontrakten med Entra har vært fleksibel. Han forklarer at Amedia i tråd med den opprinnelige kontrakten hadde rett til å si fra seg en etasje før innflytting, noe de har gjort. Nå er kontrakten som løper i fem år lukket.

Og fortsatt er lokalene litt for store. Journalisten kjenner til at i hvert fall deler av en etasje vurderes for fremleie. Finslo bekrefter at det ligger inne som en mulighet.

– Men det er ikke aktuelt nå. Det er noe vi har til overvåkning.

Interessert i medienyheter? Følg Journalisten.no på Facebook og få nyhetene i strømmen din:

 

På samme kostnadsnivå som før

Antall kvadratmeter Amedia disponerer er redusert fra 6.400 da kontrakten ble inngått til 5.400 nå. Så sent som i Entras årsrapport for fjoråret, ble det opplyst at Amedia skulle leie 6.212 kvadratmeter i bygget.

Hva Amedia betaler i leie vil Finslo ikke tallfeste.

– Men kvadratmeterprisen er på nivå med de lokalene vi kommer fra.

Da næringslivsnettstedet nenyheter.no omtalte kontraktinngåelsen i 2013 skrev de at «slike lokaler leies gjerne ut for langt over 2000 kroner kvadratmeteren» i året. Dersom det er riktig nivå betaler Amedia rundt 10,8 millioner kroner årlig for de 5.400 kvadratmeterne.

Journalist Jan Revfem i nenyheter.no sier til Journalisten at kontorlokalene i Oslo sentrum ligger på mellom 2.000 og 3.000 kroner kvadratmeteren i året.

– Ettersom Amedia er i nyoppussede lokaler vil jeg ikke være overasket over om leien der ligger på over 2.500 kroner kvadratmeteren, sier Revfem.

I så fall ligger leien på opp mot 13,5 millioner kroner i året.

Finslo understreker at Amedia er kommet godt økonomisk ut av leieavtalene, og viser til at Amedia før samlokalisering var spredt på tre ulike plasser i Oslo. Blant annet i Hieronymus Heyerdahlsgate ved Rådhuset.

Det nye Amediahusets åtte etasjer inkluderer også en etasje kantine og to etasjer med møterom. Finslo sier at det betyr at konsernet ikke lenger har behov for å leie slike fra hoteller i området rundt.

Det er også meningen at journalister fra Amedias aviser rundt om i landet skal kunne sitte i Akersgata og jobbe når de er i Oslo.

Journalisten.no kom feilaktig i første utgave av saken i skade for å omtale leieprisen på 2.000 kroner per kvadratmeter som månedspris. Det er feil. Det skulle selvsagt være per år. Journalisten.no beklager feilen.

Powered by Labrador CMS