Konserntillitsvalgt Eva Stenbro liker dårlig at toppsjefene belønnes med ekstralønn. Foto: Lisbeth Andresen
Konserntillitsvalgt Eva Stenbro liker dårlig at toppsjefene belønnes med ekstralønn. Foto: Lisbeth Andresen

Konserntillitsvalgt Eva Stenbro provosert av ekstralønn til Amedia-topper

Sjefer ble belønnet for innsatsen med å selge mediekonsernet.

Publisert Sist oppdatert

Fem sjefer i Amedia fikk tre måneders ekstralønn etter ekstraarbeid knyttet til prosessen med å selge konsernet til Sparebankgruppen DNB i februar i år. Det provoserer konserntillitsvalgt Eva Stenbro.

Les også: Amedia skal eies av ny stiftelse

Stenbro reagerer på at konsernsjef Are Stokstad og fire andre sjefer får en ekstra utbetaling, samtidig som Amedia i likhet med bransjen for øvrig står overfor store utfordringer, skriver Dagens Næringsliv.

– Grunnen til at vi var et attraktivt salgsobjekt, er at vi har mange ansatte som hver dag løper rundt og gjør en god jobb for at vi skal ha gode selskaper. Da mener jeg det er feil å velge ut noen få som skal få bonus, når hele konsernet er avhengig av at alle ansatte går på jobb og gjør sitt beste, sier Stenbro.

Ifølge avisen skal utbetalingene ha vært på rundt fire millioner kroner til sammen. Stig Finslo, som er direktør for utgiverspørsmål og samfunnskontakt i Amedia, understreker at det ikke er snakk om noen bonus. Han omtaler ekstralønnen som kompensasjon for merarbeid. Det argumentet kjøper ikke Stenbro.

– Topplederne våre har fastlønn. Da blir det som kommer i tillegg en bonus. Det spiller ingen rolle hva de kaller det.

Powered by Labrador CMS