Kvikkas (18)

I Kragerø, der innbyggertallet opp mot firedobles om sommeren, har redaktør Espen Solberg Nilsen måttet legge ut avisdeponier i skjærgården.

Distribusjonsselskap er nå ajour med levering av lørdagsaviser.

Bobestyrer bekrefter at kun formaliteter gjenstår før en avtale er i havn.

Avisleveringen i Sør-Norge vil gå som normalt på lørdag, trass i konkursen i Norpost, garanterer Samferdselsdepartementet. 

– Sier litt om en håpløs situasjon.

Antall klager på lørdagsleveringen er under 1 prosent. En redaktør tror folk har gitt opp å klage.

Selskapet får full betaling uten å levere alle avisene. Lundteigen vil at Posten skal ta over. 

Av de 3.800 skulle 1.800 aviser distribueres av mediebransjen selv.

Avisbransjens undersøkelser viser at lørdagsavisen har uteblitt for opptil en firedel av abonnentene etter at Kvikkas tok over distribusjonen.

Med både julaften og nyttårsaften på lørdag, frykter redaktørene at helgedistributøren Kvikkas ikke skal få juleavisene ut til abonnentene i tide. 

Både Landslaget for lokalaviser (LLA) og distribusjonsselskapet Kvikkas jobber på spreng for å skaffe full oversikt over hvordan lørdagsombæringen har gått.

16.000 av dem holder en Amedia-avis. 2.300 Aftenposten.

Konsekvensene blir store for flere aviser og for mange abonnenter når Kvikkas overtar avisdistribusjonen fra Posten på lørdager.

Posten skulle ha 309 millioner kroner for å levere lørdagsaviser i distriktene, konkurrenten Kvikkas gjør samme jobben for 210 millioner.

Norpost varslet at 500 av selskapets 900 ansatte sies opp.

Mener samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) må garantere at alle får aviser distribuert på lørdager også i framtiden.

Bekymret for avisombæring med nytt selskap på lørdager.

Avtalen med Ålesunds-bedrift opprettholdt av departementet.