mediedebatt (106)

KOMMENTAR: Carl-Erik Grimstad advarer mot utredning om at en fotoparagraf i straffeloven kan føre til at hele systemet av rettslige fotobestemmelser må opp til revisjon.

KOMMENTAR: Kjønnsskilnadar utfordrar målsetnaden om mangfald i mediesektoren, skriv student Mariell Solberg Langhelle.

Kommentar: Små barn tvinges til seksuelle handlinger og pressen kaller det for barnepornografi. Hvor pokker gikk vi feil?

Kommentar: Nå åpnes slusene for påmelding til neste års mediepriser. Er det nå kvinnene tar igjen? Neppe. I Årets bilde er sjansene latterlig små.

Kulturjournalistikkens tilstand er kanskje ikke så ille likevel. Men uten bedre rammer skrotes også den gode journalistikken av umoden digitalisering.

Bidrar til å skape ytterligere oppmerksomhet rundt debatten om mediene.

Fatima Iqbal leser og kommenterer på krim-, flyktningkrise-, religion- og lokalstoff. Kilden er nettavisenes Facebooksider. Andre medier interesserer henne knapt.

Ivar Brynildsen skvatt da han så tirsdagens innslag om avisa hans. NRK innrømmer at Valdres-redaktøren burde vært invitert til å delta.

Breivik-dekning:

Kommentar: Når redaktører hevder at bare samfunnsoppdraget styrte dekningen av Breivik-saken i Skien før påske, ødelegger det debatten.

Kritikken av medienes dekning kan gi viktig lærdom om behovet for enda mer åpenhet og offentlig dialog rundt våre etiske valg, mener Reidun Kjelling Nybø i Norsk Redaktørforening.

Breivik-dekningen:

 Hvorfor heie på Anki Gerhardsens overdrivelser?

KOMMENTAR: Verden og framtida er ikke så mørk som journalister vil ha det til, skriver Tomm Kristiansen.

Kommentar:

Tabloid, norsk grep uten dekning igjen. Vi er kanskje ikke verdens navle likevel.

KOMMENTAR: Kunnskapsministeren traff spiker øverst.

Underlig bruk av spørreundersøkelse, skriver Doremus.

KOMMENTAR: Opprop underskrevet av en rekke kjente navn ber mediene skille mellom islamkritikk og muslimhat.

KOMMENTAR: Det er kanskje ikke hensikten, men sånn er det altså blitt. Ønsket om fred for Skups jury begrenser dekningen av priskandidatene.

KOMMENTAR: I oljesektoren kuttes like mange ansatte i ett og samme selskap, som det som forsvinner fra mediebransjen på ett år. Det vet du fordi en journalist fortalte deg det

KOMMENTAR: Skattebetalerne vil indirekte dekke hele prisstigningen på det rekorddyre rettighetskjøpet av Premier League, som skal legges bak en høy betalingsmur og koste seerne flere hundre kroner i måneden dersom TV 2 får statsstøtte.

KOMMENTAR: Hvorfor skriver ikke mediene om avsløringene i boken til Bård Wormdal, spør journalistikkprofessor Rune Ottosen.

Sider