#Metoo (26)

Hellkonferansen:

HELL (Journalisten): Sjefredaktør i Adresseavisen hadde resten av panelet med seg på at mye er endret i mediebransjen etter #metoo-kampanjen. 

– En dårlig idé, sier VG-redaktør Gard Steiro. 

Mener det er for tidlig å konkludere med en dom over medienes dekning av Giske-saken.

Se i opptak:

Hvordan har mediene dekket #metoo-sakene i politikken?

Tinius-stiftelsen har krevd konkrete mål for å bedre likestilling og mangfold i mediekonsernet.

Richard Aune i NRKJ og klubbleder i VG Tor-Erling Thømt Ruud er ikke overrasket over resultatene som kom fram av #metoo-undersøkelsen.

28 prosent har blitt utsatt for seksuell trakassering i norsk mediebransje, tre prosent siden i sommer. Unge kvinner er mest utsatt. 

Flere redaksjoner har ikke snakket om alkoholvaner i forkant av årets julebord, selv etter #metoo-kampanjen. 

Ni kvinnelige stortingsrepresentanter oppgir å ha blitt utsatt for uønsket seksuell oppmerksomhet av pressefolk i en ny undersøkelse NRK står bak. 

Kulturministeren møtte presseorganisasjonene for å få overblikk i hvordan bransjen håndterer seksuell trakassering.

To deltidsansatte studenter hevder å ha blitt utsatt for seksuell trakassering og overgrep i danske journalisters fagforbund. Det har ført til suspensjoner og oppvask.

På én time kom det inn 400 svar på #metoo-undersøkelsen Norsk Journalistlag, Norsk Redaktørforening, Fagpressen, Mediebedriftenes Landsforening og Landslaget for Lokalaviser sendte ut tidligere denne uken

Tidligere nyhetsanker i TV2 sluttet i kanalen på grunn av trakassering. Hun forteller i detalj om opplevelsene i et offentlig innlegg på sin Facebookside.

Tidligere TV 2-sjef Alf Hildrum reagerer kraftig mot kritikken fra tidligere kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy mot kanalens behandling av trakasseringssaker.

TV 2-ansatt fikk sluttpakke etter uanstendig kontakt med jenter.

I VG har flere av de mannlige journalistene snakket sammen om gangene de ikke grep inn. 

En rapport fra 2015 viser at vikarer er mer utsatt for trakassering enn fast ansatte.

Tidligere kommunikasjonsdirektør i TV 2 Rune Indrøy mener sportsredaktør Vegard Jansen Hagen visste mer om trakasseringen i TV 2 enn han har informert om.

Sider