VG (777)

Over to millioner har lest, scrollet, sett, klikket og søkt seg gjennom VGs avsløringer om Norges forsømte broer. 

Omsetningen økte og overskuddet steg i Schibsteds norske mediehus. – Dette er et vendepunkt, sier sjefredaktør i Aftenposten Espen Egil Hansen. 

– En dårlig idé, sier VG-redaktør Gard Steiro. 

Sammenligner metoo-dekningen med Tore Tønne-saken under debatt.

VG får tilgang til TV-området som Discovery disponerer i Pyeongchang, og Discovery får tilgang på alt som innhold VG produserer om OL. Slik blir OL-dekningen.

Resett hevder de følger Vær varsom-plakaten. Som et motsvar bør andre medier få tydeligere fram hva de etiske retningslinjene betyr, mener Arne Jensen i Norsk Redaktørforening. 

Resetts redaktør Helge Lurås mener det ikke var feil å tilby penger til mannen i Skei Grande-saken. – Vi forsøker å følge Vær varsom-plakaten, slik vi fortolker den.

NRK Dagsrevyen har ikke tatt hensyn til 11 år gammel jente som unnslapp selvmordsangrep, mener klager Margit Steinholt. Denne og sju andre saker behandles i PFU tirsdag.

Morgenrutinen:

Synes norske medier til tider har en for lettvint omgang med begrepene islamist, terrorist og terrorangrep.

– I denne omgangen får vi hennes versjon og må forholde oss til det hun sier, sier Aftenpostens Espen Egil Hansen. 

Ny jobb:

Haram ser fram til å være med på laget når VG nå satser mer på krim. 

Fordypning:

Å ha gjenstander rundt seg vitner om at det foregår noe i hodet på en, mener Olav Egil Aune i Vårt Land. Bli med på oppdagelsesferd på fem arbeidspulter.

Giske-saken:

I Dagens Næringsliv er det sjefredaktør Amund Djuve som er djevelens advokat. Etikknestor Svein Brurås råder redaksjonene til å forklare leserne mer om sine redaksjonelle valg.

Giske-saken:

Nyhetsredaktør Tora Håndlykken i VG forteller om bruken av anonyme kilder og andre etiske utfordringer i Giske-saken.

Giske-saken:

– Mediene har for dårlig kildekritikk av hverandre, mener Fanny Duckert, som har forsket på mediepress mot enkeltpersoner. 

– Det er ekstra vanskelig å være kritisk journalist i følelsestunge saker, men journalistene gikk i flokk i dekninga av Baneheia-saken, sier Svein Tore Bergstuen, som selv dekket saken. 

NRK har helt sluttet å bruke begrepet, nå vil de også ha slutt på bruken av hevnporno-begrepet.

Det er ikke stort bedre for Den store journalistprisen. Vi har sett på tallene. Resultatet overrasker.

Det har gått et halvt år siden Synnøve Åsebø og Mona Grivi Norman ble ropt opp som vinnere av årets Skup-pris i Tønsberg. Kun én annen kvinne var på podiet denne kvelden,VG-kollega, Shazia Majid.

Sider