Kulturminister Linda Hofstad Helleland får besøk av de store medieselskapene som er skeptiske til å gi statsstøtte til TV 2. Foto: Foto: cf-wesenberg@kolonihaven.no/Høyre
Kulturminister Linda Hofstad Helleland får besøk av de store medieselskapene som er skeptiske til å gi statsstøtte til TV 2. Foto: Foto: [email protected]/Høyre

Ikke penger til TV 2 på statsbudsjettet for 2017

Men Kulturministeren lover å ta et initiativ om statsstøtte i løpet av året.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag skal Stortinget behandle regjeringens stortingsmelding om allmennkringkasting, “Open og opplyst –allmennkringkasting og mediemangfald”. Alle de største mediekonsernene bortsett fra TV 2 har bedt om møte med kulturministeren for å fremme sitt syn på ny konsesjon for privat allmennkringkaster, skriver Dagens Næringsliv.
 
TVNorge/Discovery Networks, Schibsted Norge, P4, Aller Media/Dagbladet og Amedia har bedt om et felles møte med kulturminister Linda Hofstad Helleland (H). Flere av selskapene har advart sterkt mot å gi statsstøtte til en kommersiell allmennkringkaster, slik TV 2 har bedt om.
 
Les også: Konkurrenter kritiske til at staten skal støtte TV 2
 
Det er ifølge DN utelukket at TV 2 får en avklaring om statsstøtte i 2016, som innebærer penger over statsbudsjettet for 2017. Men Helleland lover å ta et initiativ i løpet av året.
 
Medieforliket på Stortinget fra 18. februar kunne se ut som et krav om fortgang i saken. Men i siste liten ble formuleringen der Stortinget påla regjeringen å fremme en sak om hvordan sikre kommersiell allmennkringkasting fra Bergen innen utgangen av 2016 endret. I stedet bes regjeringen ta initiativ til det samme.
 
Se Journalistens dekning av TV 2

Nå gjør kulturministeren det klart at hun ikke lar seg presse. DN skriver at det er helt utelukket at det vil komme et forslag fra regjeringen i høst som innebærer penger til TV 2 over statsbudsjettet i 2017.

– Presiseringen fra Stortinget om at vi fortsatt skal jobbe med en slik modell er etter planen. Jeg opplever at Stortinget har respekt for at dette er noe som krever et grundig arbeid, sier Helleland til DN.

Powered by Labrador CMS