Anfindsen slipper inn i presselosjen

Innvandringskritikeren Jens Thomas Anfindsen slipper likevel inn i Stortingets presselosje. Han er nå fast ansatt i Norge IDAG.

Publisert Sist oppdatert

Det var i februar i år at Jens Thomas Anfindsen søkte om medlemskap i Presselosjen, men fikk nei. Presselosjens styre mente at rollen som ulønnet redaktør for det innvandringskritiske nettstedet HonestThinking ikke var forenlig med Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten. Dessuten var hans ansettelsesforhold i den kristne avisen Norge IDAG uklart.

Da saken ble brakt inn for appellutvalget ble vedtaket opprettholdt, men appellutvalget mente den første begrunnelsen om Anfindsens fritidsarbeid for HonestThinking ikke var noen relevant innvending. Derimot la de vekt på at han ikke kunne vise til noe reelt ansettelsesforhold i pressen.

Saken har nå vært behandlet i presselosjens styre på ny, og leder Kjetil Alstadheim opplyser at styret nå har godkjent Anfindsens søknad og ønsker ham velkommen i losjen.

Bakgrunnen for det nye vedtaket er at Norge IDAG i et brev til presselosjen opplyser at Anfindsen er ansatt i full stilling i avisen. Samtidig melder Norge IDAG ut et medlem av presselosjen.

– Det er jo hyggelig hvis denne saken har medført at Anfindsen har fått seg fast jobb, sier Alstadheim.

Powered by Labrador CMS