Kiwi var for billig i Drammens Tidende

Drammens Tidende ba butikkene selv oppgi sine priser i en pristest. - Den metoden gjentar vi ikke, sier nyhetsredaktør Alf Petter Øverli.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Som mange andre aviser, har også Drammens Tidende jevnlige undersøkelser av hvilke butikkjeder som gir mest mat for pengene. Undersøkelsen 15. november viste at Kiwi var billigst, men det protesterer Lidl på.

Nå innrømmer nyhetsredaktør Alf Petter Øverli at Lidl nok har rett i at Kiwi-prisene var lavere i Drammens Tidende enn i butikkene.

Øverli innrømmer også at avisen var litt for lettvint i sine prisundersøkelser. Redaksjonen sendte nemlig bare ut prisoversikten fra forrige gang til de aktuelle butikkjedene og ba dem selv føre på dagens priser.

- Og vi har allerede funnet ut at det gjør vi ikke igjen, sier Øverli:

- Første gang vi undersøkte prisene, gikk vi selv ut og handlet. Da fikk vi svar fra butikkene om at noen av prisene var feil. Neste gang gikk vi også ut i butikkene, men da fikk vi varehussjefene til å gå gjennom handlekurven sammen med oss, og bekrefte at prisene var riktige. Det er den metoden vi skal bruke heretter.

Powered by Labrador CMS