Endelig ble Mimsy først

I fjor trodde Mimsy Møller hun skulle vinne, men ble skuffet. I år hadde hun ingen forventninger, og tok førstepris.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Jeg trodde jeg skulle vinne i fjor. Jeg hadde min mor på besøk fra USA og hun er min største fan. Derfor hadde jeg så lyst til å vinne, men ble som vanlig skuffet. Det ble ikke en 3.pris engang, sier Mimsy Møller.

22 år i Dagsavisen

Hun har vært ansatt i Dagsavisen siden 1984, men har aldri tidligere nådd opp i den knivskarpe Årets Bilde-konkurransen.

Og etter fjorårets skuffelse var hun nær ved å gi opp og ikke sende inn flere bilder. Men heldigvis tok hun seg sammen.

– Dette er det første året jeg ikke har hatt noen forventninger, og så hopper jeg rett opp til førsteplass! Det er utrolig hyggelig og inspirerende å få en slik anerkjennelse, sier Møller, som likeledes satte stor pris på å bli plukket ut til å være med i utstillingen av Robert Meyers fotosamling.

Konkurranser som Årets Bilde skal selvfølgelig ikke være drivkraften for en fotograf, understreker hun. Veldig mange tar gode bilder uten å bli belønnet med pris. Men det lar seg ikke skjule at det er veldig gøy å endelig få være med i det gode selskap. Ikke minst at så mange kolleger gir uttrykk for at de liker nettopp hennes bilde.

Jesus-skikkelse

– Hva er det som gjør bildet ditt bra?

– Jeg synes det er et utrolig talende bilde om dagligliv i Norge. Det er en bit av vår virkelighet de fleste av oss heldigvis ikke befinner seg i. Vi er ikke avhengige av at en sympatisk organisasjon som Blå Kors lar oss sove ut på gølvet, slik som denne fyren gjør. Han ser ut som en Jesus-skikkelse når han ligger sånn med armene ut, sier Møller, som derfor valgte billedtittelen «Tro, håp og kjærlig».

Hun forteller at de skulle lage en fattigdomsreportasje i forbindelse med valgkampen og dro til Blå Kors for å snakke med brukere.

– Da jeg gikk inn døra så jeg at mannen lå der. Jeg opplevde at det var et sterkt motiv. Noen ganger når man ser sånne motiver har man med kamera, men ofte ikke, sier Møller.

Powered by Labrador CMS