Jon Hanssen-Bauer i FAFO:Reagerer på titlene

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Jon Hanssen-Bauer karakteriserer personene som folk på toppnivå, men presiserer at det offisielle Israel ikke var representert. Møtene i Oslo synes han var viktige. Det ble laget en konkret arbeidsplan for å tilrettelegge arbeidet med å påvirke opinionen på begge sider i konflikten til å tro på forhandlingsløsninger.

– Det er et reelt problem at befolkningen på begge sider har mistet håpet. Møtene i Oslo var diskusjoner mellom de som er interessert i en åpen dialog. Men jeg sa til Moen at det ikke var forhandlinger. Det var ikke noe hemmelig i møtene, og jeg avkreftet at det var en Oslo-kanal, sier han.

Mener du at han har strukket dine uttalelser for langt?

– Nei, det har han ikke gjort, men han har satt meg i en ramme jeg ikke er enig i.

Det Hanssen-Bauer tenker konkret på, er bruk av tittelen på forsiden som bruker ordet Oslo-kanal og tittelen inne i avisa som bruker ordet fredsforhandlinger.

Han opplevde at norsk presse ikke vurderte møtene mellom israelere og palestinere som interessante, da de pågikk i slutten av juni.

– Det overrasket meg, men jeg er vant til at det gjøres redaksjonelle vurderinger jeg ikke deler. Når noe positivt skjer, tror jeg nesten jeg må skrive det selv for at det skal komme inn i avisene. Slik kan det virke av og til, sier Hanssen-Bauer.

Han er ikke overrasket over at Nationen-oppslaget på en gammel sak ikke vakte særlig interesse i andre medier.

– Men det var interessant at Nationen trakk nyheten hjem, sier Hanssen-Bauer.

Powered by Labrador CMS