Tilfeldig restaurantbesøk

Journalist Ulf André Andersen avviser bestemt at Dagbladet ble brukt i et spill mot svensk våpenindustri, slik Stein Ørnhøi hevder.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Jeg og kollega Per Arne Solend var på Staaholdergaarden ved en ren tilfeldighet. Jeg har skrevet en krimbok sammen med en gammel venn fra skoletiden, og vi skulle diskutere manus med Solend, sier Andersen.

Han forteller at han selv bestilte bord på Statholdergaarden ved 15-tiden samme dag og at de ble anvist bord av hovmesteren på vanlig måte.

– Alle som har vært på Statholdergaarden vet at der kan man ikke bare gå inn og finne seg et bord. Man blir anvist bord, sier Andersen.

Høyrøstet ved nabobordet

Han vil foreløpig ikke oppgi navnet på sin barndomsvenn, men det skal være en jevnaldrende skolekamerat fra Drammen uten direkte forbindelse til medier.

– Jeg stusset litt over selskapet på nabobordet. De var svært høyrøstet, og snakket åpent om ting så jeg først trodde at de skulle drive litt ap med oss. Jeg kjenner Rolf Nereng fra tidligere, men Ørnhøi har jeg aldri møtt personlig. Først ved 2330-tiden gikk det opp for oss hvem advokat Knut Solvang var. Han hadde da flere ganger prøvd å dempe selskapet litt, forteller Andersen.

– Hadde dere tips om at noe skulle foregå på Statholdergaarden?

– Nei, vi skulle bare kose oss og se på denne boka. Nå må jeg skrive den litt om etter dette.

Skulle ringe Aftenposten

Andersen sier at deres interesse for alvor ble vakt da de oppfanget Ørnhøis kommentarer om hvordan han skulle ringe Harald Stanghelle og ordne opp med skriveriene til avisas journalist Frank Lynum. Det andre forholdet var at det etter hvert gikk opp for de to Dagbladet-journalistene at det her foregikk et møte mellom den tidligere SV-politikeren Stein Ørnhøi og Wallenbergsystemet.

Hva er årsaken til at svensk våpenindustri bruker tid på Ørnhøi, lurte journalistene på.

– Ser du i ettertid noe betenkelig ved deres opptreden, for eksempel at dere ikke ga dere til kjenne?

– Nei, jeg angrer ikke på at vi ikke presenterte oss. Vi gjorde det riktige. Og vi ringte Ørnhøi neste dag. Jeg skjønner at Ørnhøi er forbannet, men han må forstå at dette har offentlig interesse, sier Ulf André Andersen.

Powered by Labrador CMS