Fotoekspert: Fikk ikke se hele bildet

Fredriksstad Blad ga fotoekspert halve Bandidos-bildet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Daglig leder i LO Media Nicolaas A. Kippenbroeck er en av tre eksperter Fredriksstad Blad støtter seg til når de begrunner publiseringen av et bilde der byens ordfører framstår med hettegenser fra MC-klubben Bandidos.

Ifølge avisa mener Kippenbroeck at bildet av ordføreren er ekte, noe hun sterkt benekter.

Så ikke ansiktet

Når Journalisten kontakter fotoeksperten, viser det seg at han ikke ble forelagt hele bildet. – Jeg fikk bare se et bilde av genseren, ikke av ansiktet, sier han.

Kippenbroeck er ganske sikker på at Bandidos-logoen ikke er manipulert på genseren. Det fastslår han etter å ha behandlet en høyoppløst kopi i Photoshop og lett etter «utviskede piksler i overgangene», slik han forklarer det.

Spørsmålet han fikk fra Fredriksstad Blad var etter Kippenbroecks minne ganske presist: – Er logoen manipulert inn?

Faglig uenighet

Han antar at avisa kan ha vært engstelig for å røpe en sak den var alene om, og at det er derfor han bare ble forelagt litt av bildet. Om ansiktet til ordfører Eva Kristin Andersen er manipulert, kan ikke Kippenbroeck mene noe om.

Det er akkurat dette Andersen mener er skjedd, siden hun verken gjenkjenner genseren eller interiøret.

Kippenbroeck forteller at saken drøftes livlig blant grafiske illustratører og fotografer. Epost han har mottatt, viser at meningene er sterkt delt. Noen mener de kan avsløre at ansiktet er manipulert inn, mens andre tror bildet er ekte.

Powered by Labrador CMS