Aftenposten samlokalisert, ikke samorganisert

I går ettermiddag «sjøsatte» Aftenposten redaksjonsbåten som skal styre innhold til papir og nett. Men hvordan skuta skal styres, er fortsatt uklart.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

«Fantomet» har Aftenposten døpt sin nye båt hvor operative ledere fra ulike avdelinger og kanaler sitter sammen. Med andre redaksjonelle miljøer samlet rundt båten, har Aftenposten dermed gjennomført sin varslede samlokalisering av papir- og nettredaksjonene.

Ting tar tid

Men det forventede vedtaket om også å slå sammen Aftenposten og Aftenposten Multimedia til ett juridisk selskap lar vente på seg.

– Vi ser på saken, men ting tar tid og vi har lagt en tidsramme ut året. Men siden dette dreier seg om to hundre prosent eide Aftenposten-selskap, ser jeg på prosessen mest som en formalitet, sier Aftenpostens sjefredaktør Hans Erik Matre.

Han peker blant annet på at selskapenes ulike lønnssystem og spørsmål rundt ansiennitet må avklares med klubbene, før en eventuell fusjon kan tre i kraft.

– Men i og med at klubbene er positivt innstilt til ett selskap, er dette ikke noe større problem. Det hadde vært langt vanskeligere dersom klubbene var mot det vi ønsker å gjennomføre i denne saken, hevder Matre.

Selskapsform ikke så viktig

Spørsmålet om juridisk form, mener Matre likevel er av underordnet betydning, så lenge Aftenposten faktisk kontrollerer det andre selskapet helt.

– Det som er langt viktigere, er hvordan du organiserer det redaksjonelle arbeidet, påpeker Matre. Han forteller at de i Aftenposten har samlet alle fagmiljøene i et «hundre prosent integrert miljø», men presiserer at de ikke integrerer alt.

– Vi er opptatt av at deskene og utviklingsavdelingene skal ha fullt fokus på den kanalen de skal betjene.

Powered by Labrador CMS