NRK runder millionen på nett

NRK har lagt Aftenposten bak seg på nett, og puster TV 2 Nettavisen i nakken.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I uke 44 hadde NRK.no for første gang over en million unike brukere. Siden nyttår har nrk.no krøpet fra 651.000 unike brukere til over millionen.

- Sammenlignet med i våres har nettrafikken skutt i været. Det er spesielt de siste seks til åtte månedene det har tatt av, sier Bjarne Andre Myklebust, nettsjef i NRK.

Nye portaler

Han mener det er satsingen på nett i form av nye portaler for saksområder som nyheter, vær og spill, sammen med ny og enklere navigering for nett-tv, som har skapt den store økningen.

- Det viser at satsningen vi har gjort på nett har vært riktig. Den har bidratt til at vi har fått en tydeligere profil på nett. Vi ser dessuten at folk kommer tilbake mer, at vi har fått mer trofaste brukere.

Tabloidisering

En kjapp titt på nrk.no viser en frisk saksblanding der tradisjonelle nyheter veksler med kjendiser og saker om bedre sex.

Det ser ut som om dere har blitt mye mer tabloide og har nærmet dere TV 2 Nettavisen?

- Det er riktig at vi har jobbet en del med fremstilling og mer tabloide grep i nettjournalistikken vår. Nrk.no er ikke en ren nyhetsside, for det må du gå til NRK.no/nyheter. Forsiden skal ivareta mye mer, deriblant kultur, underholdning, programoversikt osv., forklarer Myklebust og utdyper:

- Det har vært et uttalt mål at NRK skulle bli tredje største innholdsleverandør på nett innen 2012. Nå ser det ut som om vi kanskje klarer det i 2008, det må vi være veldig godt fornøyd med, sier han, og peker ut VG, Dagbladet, TV 2 Nettavisen og Aftenposten som NRKs største konkurrenter på nett.

Powered by Labrador CMS