Strid rundt sluttpakker

Dagblad-ledelsen ønsker styrte sluttpakker, klubbene mener de må gis på et generelt grunnlag. Partene håper å finne fram til en løsning i løpet av uka.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Sparepakken med kutt på 114 millioner kroner som Dagblad-ledelsen presenterte for en snau måned siden, innebærer at staben må slankes med 60 årsverk i løpet av tre år. Ledelsen står på at dette krever styrte sluttpakker, mens klubbene like hardnakket mener at sluttpakker må tilbys alle ansatte på generelle vilkår.

Nytt møte torsdag

Det har den siste uka vært flere møter om dette, uten at man har greid å komme til enighet. I morgen skal det være et nytt bedriftsutvalgsmøte hvor sluttpakkeordningen står på dagsorden.

Striden dreier seg rundt tolkningen av hva en «styrt» sluttpakke er. Ledelsen hevder at deres forslag ikke er styrt, siden de ikke plukker ut enkeltindivider, men definerer slankebehovet på gruppe- og avdelingsnivået. Klubbene peker på at enkelte grupper som kan rammes av kuttene kun består av 2-3 ansatte, og at det derfor må betraktes som personstyrt.

Topptung organisasjon

Et annet punkt som skaper problemer er det klubbene mener er et altfor topptungt Dagblad. Av dagens 290 redaksjonelt ansatte, befinner hele 72 personer seg på leder- eller mellomledernivå. Det vil si at nesten én av fire i Dagbladet har lederstatus.

I den nye modellen som ledelsen har presentert for de ansatte, og som skal spikres over nyttår, er disse 72 leder/mellomlederstillingene kuttet ned til 61. Men ifølge det Journalisten erfarer er de aller fleste av de 11 som skal slankes vekk mellomledere, og klubbene krever derfor endringer som innebærer at det slankes mer også på toppen av systemet.

– Vi har kommet med våre innsigelser, og vi er i dialog med ledelsen om dette. Utover det har jeg på nåværende tidspunkt ingen kommentar, sier styremedlem i redaksjonsklubben i Dagbladet, Frode Hansen.

Journalisten har kontaktet Dagbladets sjefredaktør Anne Aasheim og administrerende direktør Tore Stangebye for kommentar, men har ikke lyktes å få kontakt med noen av dem.

Powered by Labrador CMS