3136 bidrag til Årets Bilde

Da fristen gikk ut for konkurransebidrag til Årets Bilde 2007, var det kommet inn bilder fra 141 fotografer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er noe færre enn i fjor da det kom inn 3200 bilder, men flere enn året før, da 2659 bidrag konkurrerte om den høythengende prisen, som deles ut av Pressefotografenes Klubb (PK). I tillegg til kåringen av selve Årets Bilde premieres de beste bildene i elleve ulike kategorier.

Mer video

Styremedlem i PK, Espen Rasmussen, holder akkurat på å sortere bildene og har ennå ikke oversikt over hvilke klasser som er størst. Men han noterer med tilfredshet at deltakelsen har økt i den relativt nye videoklassen, noe PK har jobbet for å få til.

– Det er kommet en god del flere bidrag i videoklassen enn vi har hatt før. Det er kanskje også et tegn på at flere fotografer har begynt å ta i bruk video, sier Rasmussen.

Et virkemiddel for å stimulere deltakelsen i klassen har vært å droppe deltakergebyret. Av alle andre krevde PK 500 kroner og vedlagt kvittering.

– Og det ser faktisk ut som de fleste har betalt denne gangen, vi har ikke vært vant til det, ler Rasmussen.

BA i fjor

Årets Bilde-konkurransen er som regel dominert av fotografer fra de store avisene, men i fjor var det Morten Wanvik fra Bergensavisen som vant. Vinnerbildet var av en 91-åring som lå hjelpeløs i trappeoppgangen etter at sykehuset sendte ham hjem. I tillegg til å bli Årets Bilde toppet Wanviks skildring av hvordan det står til med eldreomsorgen i verdens rikeste land klassen «dagligliv i Norge».

World Press

Fristen for Årets Bilde er gått ut, men du kan ennå rekke å sende inn bidrag til den aller største fotokonkurransen. Deadline for World Press Photo er nemlig 10. januar 2008. Og levering er enkelt, det er bare å logg seg inn og laste opp bildene.

Den nederlandske World Press Photo er verdens største konkurranse for profesjonell fotojournalistikk.

Powered by Labrador CMS