Første lokal-tv på bakkenettet i dag

Som første lokalstasjon i landet sendes TV Notodden i ettermiddag ut på det digitale bakkenettet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

RiksTV slår oss på klokka 17.30 i kveld, men vi skal ha noen prøvebilder ute før det, sier konstituert redaktør i kanalen, Helge Anderson.

Han beskriver stemningen som spent, men rolig i den lille redaksjonen som kun teller fire årsverk.

– Dette er bare gøy. Vi har vært veldig ivrige siden vi hørte om RiksTV og har vært i konstant dialog med dem for å komme raskt i gang.

Minst

TV Notodden, som eies av investoren Petter Martin Hustad, er blant landets minste tv-stasjoner og det er også en av av grunnene til at RiksTV har valgt å starte med den. I morgen følger TVVest og TVNordvest etter og torsdag er det TVHaugalands tur. Etter hvert kommer også BTV, TV Adressa, TV Drammen og TV Telemark på lufta via riksnettet.

– Hva betyr dette for TV Notodden?

– Det betyr at vi mer enn dobler antallet potensielle seere. I dag er det ca. 11.000, nå kan vi komme opp i 27.000 seere. For en liten stasjon som vår er jo det mye. Alle som i dag får inn TV 2 vil få oss inn i kveld, sier Anderson.

Ni kommuner

TV Notodden har seere i Notodden, Tinn, Tokke, Kvitseid, Hjartdal, Seljord, Fyresdal, Nissedal og Vinje. Budsjettet for 2008 er på 2,5 millioner kroner. Nå håper Anderson økt seermasse vil gi økte reklameinntekter, og på sikt flere ansatte. Foreløpig vil kanalen sende hver ukedag og blant annet tilby seerne lokale nyheter, værmelding og TV Bingo.

– Har dere noe spesielt på programmet i kveld?

– Ja, vi får besøk av Halvor Borse, fagsjef for etermedier i Mediebedriftenes Landsforening (MBL) og informasjonssjef Jens- Petter Gjelseth i RiksTV, som skal snakke om bakkenettet og de mulighetene som åpner seg.

Powered by Labrador CMS