Terrormistenkte løslates og utvises i Danmark

Politiet i Århus har anholdt tre personer de mener skulle drepe Jyllands-Postens tegner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Aksjonen startet ifølge Jyllands-Posten klokka 04.30 i morges. Tre personer ble arrestert, mistenkt for å ha planlagt å drepe avistegneren Kurt Westergaard.

En av de anholdte er dansk-marokkansk, de to andre tunisiere, skriver avisa. Politiet regner med å løslate den danske statsborgeren etter avhør, mens tunisierne skal utvises.

Tidlig inngrep

Sjefen for politiets etterretningstjeneste, PET, sier man har overvåket de anholdte i lengre tid. – PET har ikke ønsket å ta unødige sjanser og har valgt å gripe inn i en svært tidlig fase for å avbryte planleggingen og gjennomføringen av drapet, sier overvåkingspolitiets leder Jakob Scharf.

Westergaard er 73 år og var en av de 12 tegnerne som i september 2005 fikk gjengitt sine tegninger av profeten Muhammed i Jyllands-Posten. Tegneren og kona hans har vært under intens politibeskyttelse de siste tre månedene.

Jyllands-Posten har i dag republisert den kanskje mest omstridte av Muhammed-karikaturene på nett. Ifølge avisa var Westergaards budskap at «mange misbruker profeten til å legitimere terror». Tegningen ble i vide kretser oppfattet som en karikatur av Muhammed som terrorist.


Politikens dekning

Politiske reaksjoner i Danmark, fra Jyllands-Posten

Powered by Labrador CMS