Duckert erstattet i Dagbladet

Jane Throndsen blir kultur- og magasinredaktør og Morten Øverbye Dagbladets nye nettredaktør.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Intranettet i Dagbladet fortalte i dag de ansatte om resultatet av avisas lederkabal:

Jane Throndsen avløser Hege Duckert (46), som har vært redaktør i Dagbladet i tolv år og en svært markant kulturredaktør de siste seks åra. Duckert har lenge signalisert at hun etter 12 sammenhengende år som redaktør ønsker seg en noe mer tilbaketrukket rolle.

Duckert ønsker større frihet til å skrive og blir avisas kulturkommentator.

– Søkte ikke

Duckert opplyser til Journalisten at hun ikke hadde søkt den nyopprettede stillingen som redaktør for magasinene og kulturjournalistikken. Throndsen etterfulgte Duckert som sjef for avisens lørdagsmagasin i 2003.

– Etter mange år som redaktør og i en mer adminstrativ rolle, har jeg etter hvert merket et savn etter det å skrive. Derfor ga jeg allerede i høst beskjed om at jeg ønsket å skrive mer, og at jeg ikke var aktuell i den nye kultur- & magasinredaktørstillingen, sier Duckert til Journalisten. Hun beholder ansvaret for kommentardelen i kulturjournalistikken, og skal foruten kommentarer også skrive for seksjonen «Ideer». I tillegg håper Duckert på å få skrive noen reportasjer i Magasinet fra tid til annen.

Overtallige sjefer

Totalt skal åtte lederstillinger ha vært lyst ut internt. Foruten Trondsen ble det fredag klart at Lars Helle får den nye stillingen som etikkredaktør, samtidig som Morten Øverbye erstatter konstituert nettredaktør Even Teimansen som ansvarlig for Dagbladet.no.

Stillingene som desksjef og avdelingsledere for de ulike avdelingene vil bli klarlagt i løpet av få dager.

Dagbladet har tidligere bekreftet at antall ledere og mellomledere skal ned fra 77 til 60. De ansatte i Dagbladet har samtidig fått beskjed om at nåværende ledere som blir overtallige i den nye organisasjonen, derfor vil bli tilbudt en sluttpakke.

Ledige stillinger

Men samtidig åpner det seg nå en mulighet for at overtallige ledere kan fortsette i Dagbladet, ved at 13 av de ubesatte stillingene i huset nå utlyses. Etter det Journalisten erfarer, gjelder dette 8 reporterstillinger - fordelt på nyhet (1), samfunn (2), kultur/reportasje (1), fredagsmagasin (1), Magasinet (2), Søndag (1) - samt tre redigere på desken, en koordinator og en vaktsjef på dagtid.

Fristen for å søke på disse stillingene skal være torsdag.

Powered by Labrador CMS