Bloggerne positive til Dagblad-lenking

Nyheten om at Dagbladet nå vil lenke til de fleste bloggere som skriver om artiklene deres blir tatt godt imot blant bloggerne som har skrevet om saken så langt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Som Journalisten tidligere har skrevet, har Dagbladet eksperimentert med Twingly, en svensk tjeneste som samler bloggeinnlegg som lenker til avisartikler, siden i fjor høst. Nyheten om at Dagbladet nå vil begynne å bruke tjenesten på de fleste artiklene sine, høster godord fra de bloggerne som har bitt seg merke i det. Foreløpig har Twingly fanget opp 15 blogginnlegg om saken.

En god ting

– Dagbladet twinglifiserer nesten alt. Det norske nettet er blitt flatere, og som på kloden i sin alminnelighet er det En God Ting, skriver Eirik Newth, som tidligere har gitt uttrykk for at «Dagbladets bruk av Twingly er med på å bygge broer» og «åpner en kommunikasjonskanal mot bloggesfæren»

– Siden de små publikasjonene er noe av trafikkgrunnlaget for de store, er det både rett og rimelig og også i de stores egeninteresse å ta steget helt ut, slik Dagbladet.no nå har gjort. Slike grep er virkelig en viktig del av medienes samfunnsansvar, skriver Olav Anders Øverbø på Undercurrent.

– Det gir kanskje mer motivasjon til å kommentere aktuelle nyhetssaker… jeg vet ikke? Vi får se, det virker som et bra tiltak, skriver Serendipity Cat.

Ikke fritt fram

– Erfaringene våre med Twingly så langt er veldig positive. Det skjer mye interessant i blogosfæren og det er interessant for oss å kunne følge med på det. Det er også et poeng at leserne våre kan føre samtalen om artiklene våre videre i sine egne rom, sier Mina Hauge Nærland som har vært med på implementeringen av Twingly siden starten.

Hun legger til at Dagbladet også har administrasjonssystemer for å fjerne lenker som blir uheldige i forhold til følsomme temaer.

– Eksempelvis kan det tenkes vi vil skru av Twingly på saker som omhandler dødsfall, sier hun.

Powered by Labrador CMS