Redaktører slår tilbake mot Fagpressen

Redaktørene i Utdanning og Sykepleien, Knut Hovland og Barth Tholens, er blant de fremste kritikerne av måten Kanal F-prosjektet er gjennomført på.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Administrerende direktør Even Trygve Hansen i Den Norske Fagpresses Forening mener annonsesamkjøringsselskapet Kanal F ble motarbeidet og delvis sabotert av redaktører og annonseselgere i en del medlemsblader. Framtredende redaktører i Fagpressen hevder derimot at foreningens ledelse har gjort en for dårlig jobb.

– DNFF har vært veldig dårlig til å informere sin medlemsmasse om situasjonen for Kanal F underveis. Det er kritikkverdig at de ikke har spilt mer med åpne kort, også om salget av Kanal F. Det er jo medlemmenes penger som er brukt opp. Selv har vi ikke tjent én krone på samarbeidet, men jeg har likevel vært positiv til prosjektet på vegne av de mindre bladene i Fagpressen, sier Barth Tholens.

Ikke noe utbytte

Sykepleien har et opplag på 85.000. Utdanning er også blant de store bladene i Fagpressen, med sitt opplag på 130.000. Ifølge Knut Hovland har heller ikke Utdanning hatt noe økonomisk utbytte av Kanal F.

– Det har kommet få henvendelser fra selskapet, og det som har kommet har delvis vist seg å gjelde kunder vi allerede hadde inne. Da Kanal F ble etablert fikk Fagpressens ledelse fullmakt til å bruke inntil fire millioner kroner på prosjektet. Men det ble opplyst at foreningen ville gi seg lenge før man eventuelt nærmet seg smertegrensen, som jeg forsto lå på rundt to millioner, sier Hovland.

Har vært positiv

Han har ikke tro på at markedsfolk eller redaktører har motarbeidet Kanal F, slik ledelsen i Fagpressen hevder.

– Jeg har vært positiv til tanken om å prøve en annonsesamkjøring i Fagpressen, og stemte for på årsmøtet i 2006. Men jeg har vært kritisk til at Kanal F er blitt hausset opp til en suksess, uten at det har vært det. Verken daglig ledelse eller styret tar noe som helst ansvar i årsberetningen som nå er sendt ut. De legger vekt på at de er blitt motarbeidet. De ansvarlige burde ha utvist større nøkternhet, ved ikke å late som om det gikk veldig bra. De burde ha gitt seg tidligere, for å unngå det store tapet vi nå har fått, framholder Hovland.

Even Trygve Hansen tilbakeviser at repliserer at Utdanning og Sykepleien ikke har tjent på Kanal F.

– Dette er de to bladene som har fått mest penger gjennom Kanal F. Totalt er det overført i underkant av 400.000 kroner til disse to bladene fra Kanal F, sier han.

Powered by Labrador CMS