Hjemmet Mortensen mener de betaler godt

NJ advarer frilansere mot å overdra for store rettigheter til oppdragsgiver. Hjemmet Mortensen mener dette er nødvendig for digital utvikling og at de betaler godt for det.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Norsk Journalistlag (NJ) er bekymret for at nye frilansavtaler, blant annet fra Hjemmet Mortensen, som krever at frilanserne overdrar opphavsrettighetene sine.

Vil gjerne snakke

– Vi er absolutt interessert i å sette oss ned og ta en prat med NJ, sier Axel Walø, forlagsdirektør for Hjemmet Mortensen, til Journalisten, men presiserer at disse frilansavtalene er nødvendige for mediegruppens satsning på digital utvikling.

– Hjemmet Mortensen er ikke lenger bare blader og magasiner, men også nett og andre kanaler. Vi publiserer mye godt innhold som det er naturlig å bruke i andre kanaler. Digital utvikling er viktig for oss nå, og vi betaler godt for frilansstoff. Gitt at vi betaler godt er det rimelig at vi skal kunne bruke stoffet i flere kanaler, sier Walø, som ikke vil gå inn på konkrete satser.

Mange kanaler

Men gitt ordlyden i kontrakten frilanserne er blitt forelagt, betyr ikke det at hvis jeg selger inn en reiseartikkel med bilder til f.eks. Kamille, så kan den også brukes i Vi Menn, Hjemmet, på nett, av samarbeidspartnere – og bildene kan brukes igjen og igjen i årene fremover?

– Om du selger inn reisestoff til oss så skal vi være åpne på hvordan vi ønsker å bruke det. Reiser er et område det kan være aktuelt å bruke stoff i flere kanaler. Men det er viktig for oss at vi skal være konkurransedyktige på pris. Jeg tror det vil være en bred oppfatning i frilansmiljøet at Hjemmet Mortensen betaler godt. Vi mener prisene speiler bruksmulighetene, svarer Walø.

.

Powered by Labrador CMS