– Ikke alle kan lage nyheter

Avisen.dk dropper borgerjournalistikk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Da vi lanserte Avisen.dk for halvannet år siden, var det ut fra en idé om at alle kan skrive nyheter. Det må vi erkjenne at ikke er tilfelle,” sier nyhetssjef Ole Wejse Svarrer i Avisen.dk, nettsiden til danske Nyhedsavisen, til Berlingske.

Nytt ansikt på nett

Driften av nettavisen ble i vinter overtatt av Freeway, som blant annet driver arto.dk og dating.dk, etter at internettselskapet kom inn på eiersiden i Nyhedsavisen. I går ble en ny utgave av Avisen.dk offisielt lansert, etter å ha ligget ute under et betabanner en tid.

Etter at Freeway kjøpte seg inn i Nyhedsavisen, har de bygget opp gratisavisens nettsider fra bunnen. I den nye utgaven er det varslet mye sterkere fokus på nyheter og lengre artikler, skriver Journalisten.dk.

VIP-bloggere

Da Nyhedsavisen lanserte nettavisen sin første gang, var det mye fokus på bloggere, både skrevet av journalister og lesere. Dette fokuset er nå blitt justert, sier Wejse Svarrer til Berlingske:

”Vi mener stadig at de har en verdi. Men bloggnivået er ikke så høyt som vi kunne ønske, og det skal vi jobbe med. Jeg tror det kommer til å ende med at vi vil ha noen VIP-bloggere. Noen allment gyldige bloggere som har fått et stempel fra redaksjonen om at de har noe interessant på hjertet.”

Wejse Svarrer tror fremdeles at det å dra inn alminnelige lesere vil få rom på Avisen.dk, om enn ikke fult så stort.

Powered by Labrador CMS