NRK forhandlet ikke med Hagen

Carl I. Hagen sier i et intervju med Journalisten at hans beste medieopplegg noensinne var krisen rundt jordbruksoppgjøret i 1987. Hagen hevder at han forhandlet seg fram til en tre minutter innledning i toppen av Dagsrevyen kl. 19.30.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er riktig at Hagen fikk ordet først i sendingen og at han snakket lenge. Men det var ikke resultat av noen som avtale om antall minutter. Jeg var reporter og stilte det naturlige spørsmålet om Fremskrittspartiet ville være med å styrte regjeringen Harlem Brundtland. Hagen svarte med et langt og intrikat svar, - fylt av premisser og begrunnelser - før han omsider kom til konklusjonen. Det tok sin tid, men det var altså svaret, ingen innledning vi var blitt enige om.

Jeg husker det veldig godt. Da Carl I Hagen la tidspunktet for sitt svar på mistillit eller ikke til klokka 19.30, forsto vi jo selvsagt at han ville «bruke» Dagsrevyen.. I redaksjonen diskuterte vi frem og tilbake hele dagen. Skjebnen for Høyres mistillitsforslag med Fremskrittspartiet på vippen var en helt ekstraordinær stor nyhet som vi uansett ville ha sendt direkte.

Vi gjorde det eneste journalistisk mulige og startet Dagsrevyen i Stortinget med Carl I. Hagen. Det ville vært latterlig å sende et opptak i Kveldsnytt for å demonstrere uavhengighet.

Jeg har forståelse for at Carl I. Hagen minnes dette som et høydepunkt i oppmerksomheten rundt ham selv. Det hadde mest med den dramatiske parlamentariske situasjonen å gjøre, dernest med NRK-monopolet og Dagsrevyens stilling. Alles øyne var på Carl I. Hagen, også i NRK, men vi forhandlet ikke med ham.

Powered by Labrador CMS