Schibsted tilbyr Adressa 540 millioner

Vil kjøpe Adresseavisen ut av Finn.no. Budet betyr en premie på 26 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Schibsted har tilbudt å kjøpe Adresseavisens 11,33 prosent av aksjene i Finn.no AS for 540 millioner kroner. Budet verdsetter hele Finn.no til nesten 4.8 milliarder kroner, skriver mediekonsernet i en børsmelding.

Gir premie

I bytteforholdet som ligger til grunn for etableringen av Polaris Media er Adresseavisens aksjer i Finn.no verdsatt til 427 millioner kroner. Budet fra Schibsted medfører en premie på 26 prosent.

– Det har vi ingen kommentar til nå, men i ettermiddag skal budet saksbehandles i styremøtet. Der tas det stilling til om budet skal behandles eller avvises, sier konsernsjef i Adresseavisen, Per Axel Koch.

Budet er betinget av at Adresseavisen senest 14. juni 2008 bekrefter at man ønsker å gjøre en nærmere vurdering av om Schibsteds tilbud skal aksepteres.

– Sier styret ja til å gå videre, vil det først beslutte salget først etter at Polaris Media er etablert, forklarer Koch.

Frist for aksept av budet er satt til 18. august 2008.

Øker i 2008

Schibsted kontrollerer i dag direkte og indirekte rundt 84 prosent av Finn.no. Denne andelen vil bli redusert til 44 prosent ved etableringen av Media Norge.

Finn.no hadde i 2007 driftsinntekter på 576 millioner kroner og et driftsresultat på 249 millioner kroner. I første kvartal 2008 økte driftsinntektene med 52 prosent.

Ekstraordinære generalforsamlinger i Harstad Tidende Gruppen og Adresseavisen skal den 25. juni ta stilling til Polaris Media-fisjon og -fusjon.

Powered by Labrador CMS