NJ vil ha konsesjonssvar

Norsk Journalistlag vil vite hvilke kriterier tilsynet har brukt for utdelingen av radiokonsesjoner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Norsk Journalistlags landsstyre har forfattet et skriv til Medietilsynet hvor de vil ha større klarhet i tildelingen av lokalradiokonsesjonene.

– Vi krever at bakgrunnen for tildelingen blir offentlig kjent. Det er så mange spørsmål som er stilt rundt tildeling og vurderingene som er gjort. Det må kunne etterprøves av pressen selv, sier NJ-leder Elin Floberghagen.

NJ ber derfor tilsynet om å gjøre konsesjonssøknadene tilgjengelig for mediene.

Vil ha kriteriene

Etter tildelingen av lokalradiokonsesjonene i forrige uke har det vært mange protester i Radio-Norge. Spesielt rundt det faktum at Medietilsynet ikke har tatt hensyn til søkernes historikk.

– Vi ber Medietilsynet om å redegjøre nærmere for hvilke kriterier de har lagt til grunn for tildelingen. Det har vært store overraskelser rundt det såkalte ikke-diskriminerende-prinsippet. Blant annet er det ikke tatt hensyn til at flere av dem som mistet konsesjonene sine har sterke redaksjonelle miljøer, sier NJ-lederen.

Floberghagen mener det er overraskende at Medietilsynet ikke har tatt hensyn til dette.

Setter ned utvalg

NJ vil nå ta tak i hvordan konsesjonspolitikken bør se ut i fremtiden.

– Vi har i første omgang ikke noe fasitsvar på hva slags grunnlag for tildeling av konsesjoner som skal gjelde. Derfor nedsetter vi også i løpet av kort tid et utvalg som skal se på konsesjonsreglementet. Det handler om fremtidig konsesjonspolitikk, og ikke tildelingene som nå er gjort.

Powered by Labrador CMS