Forbanna og misfornøyde i Dagbladet

De ansatte er forbanna på ledelsen og det de karakteriserer som et lønnskutt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fredag ble det kjent at det var brudd i de lokale forhandlingene i Dagbladet.

– Folk er jo ikke fornøyd med situasjonen og er ganske forbanna på ledelsen. Men på grunn av ferieavvikling og at NJ skal inn og forhandle har vi utsatt forhandlinger til høsten, sier nestleder i journalistklubben, Diana Badi.

Ingen tiltak

Badi forteller at klubben har latt de ansatte få avgjøre selv hvor mye de vil arbeide utover arbeidstiden.

– Vi har valgt å ikke anbefale noe. De må få gjøre som de vil og jobbe så mye eller lite overtid som de selv vil. Det er mange som jobber hjemmefra etter arbeidstiden og tar seg betalt for det. Det handler om lojalitet til avisen. Og jeg tror ikke man kan jobbe her om man ikke har den lojaliteten, forklarer nestlederen.

Hun forteller at forhandlingene har foregått i ordnede former og ledelsen hele tiden har gitt uttrykk for forståelse over situasjonen de ansatte befinner seg i.

– Men en ting er hva de sier, enn annen ting hva de gjør. Når de legger fram et tilbud som i praksis blir et lønnskutt så viser de ingen forståelse for vår situasjon.

Dårlig motivasjon

Klubben har regnet ut at enkelte vil miste inntil 40.000 kroner i årlige inntekter.

med kuttene ledelsen har foreslått i ulempetillegg og overtidsbetaling.

– Vi er blitt færre mennesker de siste årene, så presset har økt og det er en dårlig motivasjonsfaktor. Vi er færre mennesker, men har omtrent samme antall ledere. De som rammes nå er de yngste som går i turnus. De faste ledertilleggene blir ikke berørt, forteller klubblederen.

Klubben er bekymret for hva lønnsutviklingen i Dagbladet vil ha å si for rekrutteringen til avisen.

– Det er en ting vi har skissert for ledelsen. Det blir vanskeligere å rekruttere folk. Lønnsmessig har vi gått fra topp tre tidligere til 14. plass i fjor, og nå faller vi ytterligere. Vi håper jo at folk fortsatt har lyst til å jobbe i Dagbladet.

Det har ikke lyktes Journalisten å få tak i administrerende direktør i Dagbladet, Tore Stangebye for kommentar.

Powered by Labrador CMS