Klikkhore takker Dagbladet

Klikkhore takker Dagbladet

Twingly-trafikken fra Dagbladet.no var så avhengighetsskapende at bloggeren Pyglossia er takknemlig for å ha blitt utestengt.

«Hei, jeg heter Per og er Twingly-hore. Eller rettere sagt: Jeg var en Twingly-hore», skriver bloggeren bak Pyglossia, og hevder at han har blitt utestengt fra Dagbladets Twingly-tjeneste. Twingly legger til alle bloggeinnlegg som lenker til avisens nettartikler under artiklene.

Hekta på Dagbladet-trafikk

«Twingly-horing kaller jeg det når man pinger Twingly i hytt og gevær kun med det mål for øye å få treff på bloggen sin og forhåpentligvis noen klikk på annonsene sine. Det er på en måte som å dra på fisketur. Man slenger ut et agn (gjerne i form av en provokativ overskrift) og håper på napp. Ganske så avhengighetsskapende, faktisk. Jeg gjorde dette mye», skriver den nevnte bloggeren.

Disser avisen

Han understreker at han er ganske fornøyd med å ha blitt utestengt ettersom han nå slipper å fôre Twinglys heller avhengighetsskapende «tyranni», og forklarer:

«Det som skjedde var at jeg tok meg selv i å tråle Dagbladet.no for artikler jeg kunne skrive litt om i stedet for å skrive om andre ting som kanskje interesserte meg mer. I en del tilfeller, som for eksempel artikler om amerikansk politikk, passet Dagbladet/Twingly og bloggingen min som hånd i hanske. Men jeg har også skrevet en del ren møkk som jeg aldri ville skrevet om uten Twingly, for eksempel om Melodi Grand Prix eller mitt foreløpige lavmål: om dusjvideoen til hun som prostituerte seg for guvernøren i New York. Jeg følte meg skitten (som en luksusprostituert, kanskje?), men det var allikevel tilfredsstillende å se trafikken strømme inn. Faktisk leste jeg nesten aldri Dagbladet.no før Twingly kom (med unntak av tegneseriene Rocky og Pondus). Irriterende språk (samnorsk er så 70-talls), masse klipp-lim-oversett-jobber fra engelskspråklige medier og sensasjonalistiske overskrifter appellerer ikke så veldig mye til meg.»

«Ingen kampanje»

Bloggeren antyder at Dagbladet.no kan ha foretatt en skikkelig utrenskning for å kvitte seg med slike som ham, men Mina Hauge Nærland, som har vært med på implementeringen av Twingly siden starten, benekter dette.

– Vi har ikke foretatt noen større utrenskning, men vi følger med og stenger en sjelden gang ute ting som ikke relevant. For eksempel hvis noen skriver bare to linjer om noe helt annet enn det som står i vår artikkel og blogg-innholdet overhodet ikke har relevans for leserne våre, og dette skjer i flere poster fra samme blogger. Da kan det dreie seg om at noen linker til oss utelukkende for å tjene penger på reklame på sin egen blogg. Vi har blant annet sett at en del rene reklamesider som selger banktjenester lenker til oss. De har vi stengt ute. Når det er sagt vil jeg understreke at vi er liberale i hva vi tillater, og tror kommunikasjonen mellom blogger og nettaviser er verdifull for begge parter, sier hun.

Både Svenska Dagbladet og Dagens Nyheter, som begge har brukt Twingly siden begynnelsen av 2007, har hatt tilsvarende problemer. Sjefredaktør for Svenska Dagbladet digitale medier, Bo Hedin, sa i et tidligere intervju med Journalisten at det alltid vil være personer som prøver å lure systemet for å få mer trafikk.

Annonser

Stikkord:

Ledige stillinger:

Les også

TRONDHEIM (Journalisten): Etter å ha gått gjennom forsideoppslagene om terroristen, kunne Anne Gjelsvik dele bildebruken i fire faser.

Kjersti Løken Stavrum, administrerende direktør i Stiftelsen Tinius, mener mangelen på kvinner i ledelsen er gårsdagens problem som ennå ikke er løst.