A-pressen vil samle troppene i Oslo

A-pressen vil samle sine mange virksomheter i og rundt Oslo. Naboskap med Edda Media i Akersgata har vært nevnt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I dag er A-pressens konsernledelse splittet, med funksjoner både i Rosenkrantzgaten i Oslo sentrum og i Roseveien ved Romerikes Blad på Lillestrøm.

– Vi ser nå på mulige lokaler som kan romme konsernledelsen og de øvrige selskapene A-pressen eier i Oslo-området, sier konsernsjef Even Nordstrøm.

Spredt rundt i Oslo

A-pressen har en rekke redaksjonelle og kommersielle virksomheter spredt rundt i Oslo. Det gjelder eksempelvis Avisenes Nyhetsbyrå i Møllergata, NR1 Samkjøringen og A-pressen Interaktiv i Kongens gate, Basic TV Production i Teglverksgata, Small Film i Oscarsgate samt nettjenestene Zett.no og Derdubor i Christian Kroghs gate.

– Vi har startet et forprosjekt for å se på mulighetene. Alt i alt er vi i dag spredt på 10-15 ulike adresser i dette området. En viktig motivasjon er å øke muligheten for samhandling, samt styrke bedriftskulturen og identiteten rundt A-pressen, forteller Nordstrøm.

A-pressen som merkenavn

Han legger til at de enkelte bedriftene i Oslo og omegn skal gjennom egne prosesser, men i utgangspunktet er alle med i vurderingen.

– Det er et ønske blant flere av våre bedrifter om å knytte seg tettere til merkenavnet A-pressen. Dessuten ligger det selvsagt en effekt i å sitte sammen, sier Nordstrøm.

– Hvilket tidsaspekt opererer dere med?

– Den mest optimistiske målsettingen går ut på at vi skal være på plass i nye lokaler i løpet av 2010. Men vi skal ta oss den tiden vi trenger. Dette er et stort prosjekt, som kan bli kostbart. Leiemarkedet i Oslo er heftig for tiden, sier Nordstrøm.

På den annen side har enkelte av A-pressebedriftene i og nær Oslo langsiktige, rimelige leiekontrakter i dag. Det blir sikkert ikke vanskelig å komme seg ut av disse avtalene, slik at utleierne kan knytte til seg nye leietakere til dagens markedspris.

Må ligge sentralt

A-pressen har allerede hatt følere ute i leiemarkedet og sett på flere lokaler. Ifølge Nordstrøm bør et nytt hovedkvarter ligge sentralt.

– Jeg ser for meg en gangavstand fra Oslo S, eller et annet trafikknutepunkt, på maksimalt 10-15 minutter, sier han.

Etter det Journalisten forstår har Akersgata vært nevnt som en mulighet. Der har Edda Media sin konsernledelse, og det står ledige lokaler etter både Aftenposten og Dagbladet. Det er imidlertid klart at andre aktører, som Cappelen Damm og Vinmonopolet, skal inn i deler av de tidligere avishusene. Dermed ser mulighetene for A-pressen ut til å være små i dette området.

Nettavisen avventer

Mediehuset Nettavisen er en av de større bedriftene i A-pressesfæren. Selskapet har TV 2 som hovedeier, mens A-pressen eier halvparten av TV 2. Virksomheten flyttet inn i nye lokaler på Grønland før jul i fjor.

Ansvarlig redaktør og administrerende direktør Gunnar Stavrum er avventende i sin kommentar. På spørsmål om det er aktuelt for Nettavisen å flytte sammen med annen A-pressevirksomhet i Oslo, sier han:

– Det har jeg ikke noe godt svar på. Vi er ikke med i prosessen, men det kan godt tenkes at det blir aktuelt.

– Hvordan ser du eventuelt på å flytte igjen, etter såpass kort tid?

– Foreløpig er dette hypotetisk. Vi har ingen planer eller noe ønske om å flytte, fastslår Stavrum.

Powered by Labrador CMS