Sjefredaktør og administrerende direktør Helge Simonnes i Mediehuset Vårt Land

Vårt Land og Hegnar lukter på Edda

Vårt Land er interessert i å være med i en investorgruppe for å overta Edda Media. Også Hegnar Media skal fortsatt være med i samtalene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Sjefredaktør og administrerende direktør Helge Simonnes i Mediehuset Vårt Land bekrefter at de er interessert i å være med i en investorgruppe og ta over Edda Media. For Simonnes er det viktig å bidra til å reise et alternativ til A-pressen. Han er meget avvisende til at man eventuelt skal endre og uthule medieeierskapsloven for å gjøre det mulig for A-pressen å hente hjem Edda-avisene.

– Vi har jobbet med denne saken siden i sommer, og vi vil gjerne være med i en gruppe som overtar Edda, sier Simonnes.

Ser tiden an

Han vil ikke si noe om tall og økonomi i prosjektet, men sier de har holdt på med dette en stund. Han kan heller ikke si noe om tidshorisonten for når eventuelle norske bud kan komme på bordet og et mulig kjøp kan skje.

– Det går masse rykter og vi må bare se tiden an. Her kan det skje ting fort, sier Helge Simonnes.

Hegnar Media

Også Hegnar Media skal være blant dem som er kontaktet av Pareto med henblikk på å danne en investorgruppe som kan by på Edda Media. Hegnar skal foreløpig ikke ha gitt noe endelig svar, men vurderer saken fortsatt.

På henvendelse fra Journalisten sier Trygve Hegnar i en epost at han ikke kan og vil uttale seg noe i saken.

Sunnmørsposten skriver i dag at en rekke lokale investorer i Ålesund, blant annet Per Sævik i Havila, er med i det som kalles Pareto-gruppen. Også flere andre finansaktører på Nordvestlandet og i Haugesund skal være med, deriblant Berg Jacobsen-gruppen i Molde. Også nasjonale aktører med utspring i landsdelen, som Olav Sunde og Kjell Inge Røkke, skal ha vært kontaktet, men uten at det har ført fram.

Powered by Labrador CMS