TVNorge i alle kanaler

TVNorge har søkt om å få lage lokal-TV i samtlige distrikt i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Som Journalisten fortalte mandag har Medietilsynet delt ut i alt 87 konsesjoner til å drive lokal-TV i Norge. 18 av disse er det TVNorge som har fått.

– God idé

Nå må tv-selskapet forhandle kommersielt med bakkenettoperatør RiksTV dersom konsesjonen skal lede til at sendingene kommer på lufta.

– Vi har tenkt å drive lokal-TV fordi vi tror det er en god idé. I utgangspunktet er vi for å fortsette med det etter at det analoge bakkenettet slukkes ved utgangen av 2009, sier Hallbjørn Saunes i TVNorge.

– Betyr det at vi for eksempel vil se OsloTV-kloninger i Bergen og Stavanger?

– Det kan være en modell, men vi er ikke kommet inn i detaljplanlegging ennå. Vi vil sikre oss muligheten til å sende.

Annen situasjon

TVNorge driver lokal-TV i Oslo, tidligere har selskapet også vært inne i TVHordaland (nå BTV) – og er ikke fremmed for å gjøre inntog i byen igjen.

– I Bergen var vi minoritetseier med begrensede muligheter til å påvirke produktet. Starter vi i Bergen, vil det være en annen operasjon enn det var den turen.

Og selv om TVNorge har mottatt 18 konsesjoner er det ingen selvfølge at tv-selskapet vil benytte seg av samtlige.

– Vi skal ikke nødvendigvis konkurrere med konsesjonærene alle steder, et samarbeid kan også bli aktuelt, sier han.

En mulighet kan være å lage storby-TV som for eksempel samordnes med Storbyradioen Radio 1, dersom selskapet får beholde sine konsesjoner.

Innehaverne av de til sammen 87 konsesjonene skal i forhandlinger om distribusjon med RiksTV høsten 2010. RiksTV vil da gå for de av selskapene som har mest seervennlig innhold.

– Vi tar imot dette på vanlig måte, og klagebehandlingen har høy prioritet hos oss, men det er for tidlig å si når klagene er ferdigbehandlet, sier informasjonsrådgiver Marius Bakke i departementet.

Powered by Labrador CMS