Sjefredaktør i dn.no, Svein-Thore Gran. Foto: Birgit Dannenberg

DN slanker nettet

Også i nye medier kuttes det på utgiftssiden i konsernet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Nettselskapene DN Nye Medier og DNtv har tilbudt sluttpakker til tre av sine ansatte, hvorav to har takket ja.

Tidlig ute

NHSTs nettselskaper som blant annet består av DNtv og DN.no har også måtte møte kravene om innsparinger i mediekonsernet. NHST skal stramme inn på kostnadssiden med rundt 80 millioner kroner, hvor Dagens Næringsliv skal stå for 50 millioner.

Onsdag ble det klart at avisen må kutte mellom 20 og 30 stillinger. Nettselskapet har allerede gjennomført sine kostnadskutt, som ligger på rundt tre millioner kroner.

Tre journalister forlater nettselskapet, to fra DNtv og én fra DN.no.

– Stemningen her har brått blitt preget av usikkerhet. Spesielt blant dem som ble ansatt sist, og mange har gitt uttrykk for bekymring rundt situasjonen sin, forteller klubbleder Martin Riber Sparre, som legger til at stemningen har roet seg igjen etter at kuttene nå mer eller mindre er gjennomført.

Før sluttpakkene tas er det 21 journalister og åtte personer i ledergruppa i selskapene.

Avviste ønske

Redaksjonsklubben ønsket at ledelsen skulle se på antall mellomledere. Ifølge Sparre har klubben foreslått strukturendringer som ville skjermet klubbens medlemmer mer, men dette fikk journalistene ikke gjennomslag for hos øverste ledelse i selskapet.

– Det har med selskapets produksjonsstruktur. Den består av hovedsiden, DN Energi, DN Finans, Dagens IT – de vertikalene vi har trenger ledelse hver for seg, forteller sjefredaktør Svein-Thore Gran.

Klubblederen forteller at to av de tre som har fått sluttpakker har vært ansatt i selskapet i under seks måneder og dermed ikke er ferdig med prøvetiden. Disse to vil få med seg tre måneders lønn og kan gå etter å ha fullført et prosjekt de var i gang med da prosessen begynte.

Den tredje har arbeidet i DNtv i nesten to år og fikk tre måneders lønn i tillegg til lønn i oppsigelsestiden på tre måneder.

– Det er ikke de største sluttpakkene, men man må ta i betraktning at dette er folk med lav ansiennitet, sier Sparre.

Tidligere i høst ble de ansatte forespeilet at det stod på nedbemanning og lønnskutt.

Sjefredaktøren forteller at nettselskapene nå er rigget for røffere vær. Kostnadene er gjennomgått kritisk, noe som innebærer mindre reising og færre restaurantbesøk.

Powered by Labrador CMS