Trapper opp konflikt

Journalistene i Fædrelandsvennen omtaler seg som «Media Norges polakker». Redaktør Vadseth svarer med å kreve byline igjen fra midnatt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Støynivået og temperaturen i Fædrelandsvennen steg et par hakk onsdag ettermiddag, etter at ledelsen tidligere på dagen hadde presentert lønnsdiktatet på kr. 10.000 i lokalt tillegg til mediehusets journalister.

Selv om det ikke var uventet, vakte det likevel så stor harme blant journalistene at de på et møte i redaksjonsklubben utformet en pressemelding hvor de hudfletter ledelsen i Fædrelandsvennen, med beskyldninger om at det blir et stadig økende gap mellom topp og bunn i huset. Uttalelsen kulminerer med at klubben skriver diktatet «befester vår posisjon som Media Norges polakker, noe vi beklager sterkt».

Svarte kjapt

Da Journalisten snakket med redaktør Hans-Christian Vadseth bare en time før, signaliserte han at bylinenekten (som journalistene har praktisert siden sist lørdag) gikk mot sin slutt. Han mente deres misnøye nå var formidlet til omverden, men unnlot å si noe mer om når han igjen ville kreve at journalistene signerer sine artikler.

Den beskjeden fikk journalistene på mail fra Vadseth kl. 16.07 i dag - endog på minuttet da Journalisten mottok redaksjonsklubbens uttalelse om «Media Norges polakker».

I sin mail til journalistene skriver Vadseth blant annet at han oppfatter årets lønnsoppgjør som endelig avsluttet gjennom lønnsfastsettelsen som har funnet sted, før han klonkluderer med at «Derfor ønsker jeg at mediehusets journalister igjen skal begynne å signere saken på normalt vis. Jeg forventer derfor at alle saker som leveres til publisering fra midnatt, har byline i tråd med sedvanlig praksis. Dette gjelder både nett, papir og tv».

Powered by Labrador CMS