Optimisten har snudd

Medieanalytiker Henrik Schultz anbefaler for første gang salg av Mecom-aksjen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter å ha brukt høsten til å begrunne sin tro på Mecom, har Kaupthings medieanalytiker Henrik Schulz tapt optimismen.

Uroutslag

– Kursen var like før stengetid torsdag på 0,0125 pund – eller rundt 15 øre per aksje. Er det kjøp eller salg du anbefaler nå, Schultz?

– Jeg tror dessverre at det er selg. På det nivået aksjen er, er det loddsalg og ikke aksjeinvestering. Klarer selskapet å unngå konkurs, så er det jo mye mer verdt, sier han.

Schultz har i mediene gjentatte ganger sagt at kursen på Mecom-aksjen er for lav og at det er resesjonen og gjelden som har trukket kursen ned. Men etter å ha fulgt utviklingen de siste ukene, klarer han ikke lenger å anbefale å kjøpe aksjen.

– Det er helt klart at finansuroen begynner å gjøre utslag for Mecom. Det trenger ikke bety avvikling eller konkurs, men det vil utløse ny usikkerhet. Man skal passe seg for å dramatisere for mye.

Neppe salg

Schultz forteller at han er overrasket over at det ikke kom noen avklaring om Edda Media er til salgs under Mecoms styremøte tirsdag denne uken. Men han er heller ikke så sikker på om å selge Edda innebærer noen løsning på Mecoms milliardgjeld.

– Lønnsomheten av den resterende biten faller. I prinsippet kan det bety at det blir enda vanskeligere å betjene gjelden.

Heller ikke salg av eierposten i Polen, hvor tyske Axel Springer gjerne vil kjøpe seg opp, anser han som noen løsning, fordi eierposten vil bringe inn mye mindre enn Edda. Berlingske Officin i Danmark har også vært drøftet i markedet, men Schultz tviler på at det er noen som overhodet er interessert i å kjøpe selskapet. I beste fall tror han at selskapet kan bringe inn en halv milliard.

Et salg vil trolig også utløse en debatt om Mecom har kjøpt medieselskap for dyrt.

Powered by Labrador CMS