IKKE SLUTT LIKEVEL: Konserntillitsvalgt Renate Gensch i Berliner Verlag med fredagens tyske Mecom-aviser. Det skulle vært David Montgomerys siste utgivelser i Tyskland, men han kommer ut litt til. Foto: Terje I. Olsson

Berlin-handel trekker ut

BERLIN (Journalisten): Rykter i Berlin sier at avtalen om salg av Mecoms tyske aviser først undertegnes tirsdag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Salget av Mecoms tyske aviser i Berlin og Hamburg kom ikke i stand fredag som forventet, og nå spekuleres det i om avtalen først blir underskrevet i morgen, tirsdag. Konserntillitsvalgt i Berliner Verlag, Renate Gensch, sier til Journalisten at hun ikke har noen informasjoner om når ting vil skje.

– Vi blir ikke informert og må bare avvente utviklingen. Vi regner med at et salg kommer i stand, men kan ikke si noe om når, sier Gensch.

Uenighet om summen

Focus Online skrev lørdag at det er uenighet om salgssummen som førte til utsettelsen fredag. Hittil har ryktene gått ut på at Mecom forlanger 165-170 millioner euro for sine tyske mediebedrifter.

Focus hevder at det tyske mediehuset M. DuMont Schauberg ikke er villig til å betale så mye. De skal ha forlangt en pris under 150 millioner euro, vel vitende om at Mecom med rundt 600 millioner euro i gjeld, er sterkt presset.

Berlin-avisen Tagesspiegel skriver i dag, mandag, at ingen vil bekrefte opplysningene i Focus. En talsperson for M. DuMont Schauberg betegner meldingene i Focus som »rene spekulasjoner», ifølge dagens Tagesspiegel.

Frankfurter Rundschau

I forrige uke ble det spekulert i mulighetene for et nærmere samarbeid mellom Berliner Zeitung og Frankfurter Rundschau etter oppkjøpet, og spesielt FR-sjefredaktør Uwe Vorkötters rolle er blitt framhevet. Han sa opp i protest som sjefredaktør i Berliner Zeitung for to år siden.

Nå hevder Focus at de to avisene skal ledes fra en felles nyhetsdesk i Berlin og at Vorkötter skal ha hovedansvaret.

Powered by Labrador CMS