Nils Martin Tidemann. Foto: Reidun Røe

Redaktør lar ski-verv fare

Redaktør Nils Martin Tidemann leder arrangementskomiteen for Ski-NM del 2 på Røros i mars, men det gjør han ikke engang til.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tidemann sier med en gang at han ser poenget når Journalisten ringer og spør om hvor mange hatter han har. Tidemann er leder for Ski-NM del 2 2009 og sitter samtidig som redaktør i Arbeidets Rett. Avisen er også sterkt inne på eiersiden i den øvrige presse i Bergstaden, avisen Fjell-Ljom og Nea Radio.

– Jeg var med på å arrangere Ski-NM i Trondheim i 2008, et omfattende arbeid i to år fram til mesterskapsstart. Da jeg ble spurt om å lede Ski-NM her på Røros, så sa jeg ja. Jeg klarerte det med styreleder, men redaksjonsklubben var ikke særlig happy, for å si det sånn. Jeg ser også helt klart sider ved dette som gjør at jeg ikke vil påta meg slike verv en annen gang, sier Nils Martin Tidemann.

Røros-redaktørens hatter dukker opp i forlengelsen av en tilsvarende sak i Askim, der redaktøren i Smaalenenes Avis sitter som nestleder i styret i Askim Fotballklubb.

– Nå er det nettopp besluttet å legge Ski-NM del 1 til Steinkjer i 2011, men jeg sa på forhånd, da Røros søkte om arrangementet, at da blir det uten meg, sier Tidemann.

Har opptrådt ryddig

Selv om han trekker seg fra slike biverv i framtiden, mener han at han har opptrådt ryddig og profesjonelt i forhold til avisen og journalistene.

– Jeg har ikke noe med stoff om NM å gjøre, og vi har hatt flere artikler om Ski-NM 2011 som har vakt en viss oppmerksomhet. Det har vært ulike syn i Røros IL på om Røros skal påta seg NM i 2011, og dette har kommet så klart fram i avisen at jeg ble innkalt til møte med styrelederen i idrettslaget for å forklare avisens linje og svare på om vi motarbeider NM. Det møtet gikk jeg ikke på, for jeg har ikke hatt noe med dette stoffet å gjøre. Jeg har prøvd å holde helt klare linjer, sier Tidemann.

– Svært uheldig

Lederen i redaksjonsklubben, Hans Inge Moan, sier at det er svært uheldig med en redaktør som påtar seg sentrale verv som leder for Ski-NM i egen by.

– Vi frarådet ham å gjøre dette, men det hørte han ikke på. Han sa at det var klarert på høyeste hold, sier Moan.

Kilder i Røros sier det er påfallende at alt NM-stoffet i avisen blir skrevet av frilansere.

Frilansjournalist Lillian Holden har skrevet flere artikler i Arbeidets Rett om Ski-NM, både det som arrangeres nå i mars og det planlagte i 2011. Hun har ikke merket noe til at redaktøren er dypt involvert i arrangementet.

– Nei, Tidemann har ikke noe med det stoffet å gjøre, sier hun.

Powered by Labrador CMS