Gamer.nos redaksjon har startet opp på en midlertidig side basert på Wordpress. Foto: skjermdump

Nylanserer etter Edda-brudd

To spillnettsteder på lufta etter bruddet mellom Edda Media og Gamer.no.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I forrige uke ble det brudd mellom spillnettstedet Gamer.no og Edda Media. Gamer.no eies likt av Edda Media og nettstedets sjefredaktør Tor-Steinar Nastad Tangedal.

Lanserer i dag

Dagbladet.no viser til kilder nær gamer.no som forteller at uenigheten mellom partene oppsto etter at Edda Media i fjor vår ville kjøpe opp de resterende eierandelene av sjefredaktør Tor-Steinar Nastad Tangedal.

Eddas tilbud skal ha blitt oppfattet som svært lavt, og forrige uke brøt forhandlingene sammen. Deretter gikk ting fort, og allerede torsdag 30. januar ble nettsiden tatt av lufta.

Redaksjonen startet opp på en midlertidig side basert på Wordpress, og allerede i dag skal en fullverdig nettside være på plass.

17.000 unike om dagen

Gamer.no hadde i gjennomsnitt 17.000 daglig unike brukere i uke 4, ifølge topplisten til TNS Gallup.

Sjefredaktør Tor-Steinar Nastad Tangedal sier til Journalisten.no at 35 prosent av denne trafikken kommer fra diskusjonsforumet Diskusjon.no, som blir igjen i Edda Media. Tangedal har tro på at mange av brukerne fra forumet blir med over på den nye nettsiden.

Redaksjonen i spillnettstedet teller tre hoder på full tid, i tillegg levere 12 frilansere stoff.

Edda Media starter eget

Også Edda Media varsler lansering av nytt spillnettsted i dag. Ifølge pressemeldingen fra Edda Media skal den nye spillnettsiden «bygge på de samme høye journalistiske standarder og bunnsolide tjenester som ligger til grunn for Tek.no-nettverket per i dag».

Navnet på Edda Medias nysatsing er for øvrig gjenstand for navnekonkurranse.

Powered by Labrador CMS