Studenter fikk diplom

TØNSBERG (Journalisten): Et oppblåst kulturprosjekt sikret seks Volda-studenter et Skup-diplom lørdag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Se video av tildelingen.

Det var stor entusiasme i lokalmiljøet for det ambisiøse «Kulturprosjektet InnOvata», men journaliststudent Kristin Vidhammer var skeptisk. Hun mente at noen av premissene som lå til grunn for de økonomiske kalkylene var urealistiske.

– Det handlet om veldig store investeringer som virket å være ugunstige for kommunen. Jeg fikk lyst til å se litt nærmere på prosjektet, forteller Vidhammer.

Sammen med fem medstudenter begynte hun å nøste i saken, og noen måneder seinere kunne studentavisa Næravisa dokumentere et samrøre mellom Volda kommune og investorer. Kulturprosjektet InnOvata ville kunne være god butikk for investorene, men dårlig for kommunen.

Ble stanset

Avsløringene førte til at prosjektet ble stoppet, mens de seks Volda-studentene lørdag ble belønnet med Skup-diplom for sin innsats.

– Vi følte at vi hadde en god sak allerede da vi publiserte den første saken, men at det skulle resultere i et Skup-diplom var veldig overraskende. Det hadde vi aldri drømt om, kommenterer Vidhammer og Peder Ottosen som var til stede på Skup-konferansen i Tønsberg. Begge er sisteårsstudenter i Volda.

Ikke imponert

Etter det første toppoppslaget «Gullegg kan koste en milliard» i Næravisa, fulgte studentene opp med flere artikler og innslag på papir, nett, radio og tv. Den første avsløringen førte til flere innspill, men også til forsøk på å stoppe dem.

– Du kan vel si at det har vært krefter som i det skjulte har jobbet mot oss, uttaler Vidhammer. Verken hun eller Ottosen er særlig imponert over de lokale medienes dekning av denne saken.

– Det kan virke som de i litt for stor grad har spilt på lag med lokale politikere, sier de to studentene.

Foruten Kristin Vidhammer og Peder Ottosen deltok deres medstudenter Monica Sæbø, Eirik Røe, Anders Myklebust og Anita Lien på det diplom-belønte «Kulturprosjektet InnOvata». Det skal være første gang i Skups 19-årige historie at studenter vinner et Skup-diplom.

Powered by Labrador CMS