Alf van der Hagen er redaktør i Morgenbladet. Foto: Birgit Dannenberg

Millioner til Morgenbladet

Men ikke så mye som de ville ha.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Norge IDAG fikk én million kroner i støtte. Men den er midlertidig og avisen er egentlig nullet, viser en melding fra Norsk Kulturråd.

Større pott

Utrop og Ruijan Kaiku fikk en solid økning i forhold til fjoråret. De to avisene mottok begge en million kroner hver.

Den store vinneren blant tidsskriftene er Dag og Tid som mottar 4,4 millioner kroner i støtte, like foran Morgenbladet som blir tildelt 3,6 millioner kroner.

– Det betyr at vi fortsatt må streve for å opprettholde det redaksjonelle nivået i avisen. Vi hadde forventet en noe høyere støtte, og vi søkte om det dobbelte av det vi fikk, sier ansvarlig redaktør Alf van der Hagen i Morgenbladet.

– Betyr det at dere er skuffet?

– Vi kommer til å fortsette målrettet arbeid overfor departementet for å øke denne posten over statsbudsjettet. Vi tenker at den eneste måten å komme opp imellom 7-8 millioner kroner i støtte på, er å få forståelse for at denne potten er for lav, men det er klart at vi er glade for at vi har fått en økning i støtten, det er et lite skritt i rett retning.

Ny ordning

Mentor Medier får støtte til tre av sine publikasjoner. Ny Tid, Ukeavisen Ledelse og Le Monde diplomatique mottar til sammen 3,3 millioner kroner. Men Kulturrådet mener de to siste ikke tilfredsstiller kravene, så de har bare overgangsstøtte til bidraget faller bort. Kommunistpartiets avis Friheten er også på vei ut.

– Det var et premiss i tildelingen av budsjettposten fra Kulturdepartementet at rådet fant overgangsløsninger for publikasjoner som eventuelt måtte falle utenfor den nye tilskuddsordningen. Med en utfasingsperiode på to år ivaretas dette på en god måte, sier rådsleder Vigdis Moe Skarstein.

Powered by Labrador CMS