Kristin Halvorsen. Foto: Birgit Dannenberg
Kristin Halvorsen. Foto: Birgit Dannenberg

Trakk usann sak om Norge

Det ene øyeblikket påstår Jerusalem Post at Kristin Halvorsen roper død over jødene. Det neste gjemmer de seg bak deadline.

Published   Updated

Dagbladet.no meldte tidligere i dag at finansminister Kristin Halvorsen ifølge Jerusalem Post ropte «død over jødene» i en demonstrasjon. En av avisens angivelige kilder, norske Imre Hercz, er feilsitert og kjenner seg ikke igjen i artikkelen.

– Artikkelen er helt gal, og jeg er forferdet. Jeg snakket med journalisten lenge, i to omganger, og jeg sa det stikk motsatte. Men det passet visst ikke inn i skjemaet hennes, sier holocaust-overlevende Hercz til Dagbladet.

I 20-tiden oppdaget Journalisten at den aktuelle artikkelen er fjernet fra Jerusalem Posts nettsider og ringer til redaksjonen for å finne ut hva som her har skjedd. (Den opprinnelige artikkelen i Jerusalem Post kan du se her).

– Newsroom, sier en kvinnestemme som ikke vil identifisere seg.

– Good evening, this is from the Norwegian trade publication the Journalist, may I speak with someone in charge?

– What is it about? Kvinnen viser ingen tegn til å slippe Journalisten videre forbi telefonapparatet sitt. Undertegnede forklarer hva det gjelder og stemmen blir, om mulig, enda mer distansert.

– It would be best if you sent an email with your questions?

– Why?

– Because we’re very stressed. It’s almost deadline.

– I do not like to do my interviews via email, is there no possibility to talk to your evening editor?

– No.

Trass i protester fra Journalisten ender det med at kvinnen ber undertegnede om å sende spørsmålene til [email protected].